Ιταλία: Δραματικό βίντεο από τον απεγκλωβισμό ανθρώπων στο Rigopiano

Η πυροσβεστική υπηρεσία στην Ιταλία, ανακοίνωσε πως τρία παιδιά διασώθηκαν την Παρασκευή από τους τεράστιους όγκους χιονιού και συντριμμιών στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν τα τρία παιδιά συμπεριλαμβάνονται στους δέκα επιζώντες που εντοπίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια.
 
Οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Rigopiano νωρίτερα ήταν σε επαφή με μια γυναίκα και δυο παιδιά, που κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα στο χιόνι και στα ερείπια του κτιρίου, όπως είχε μεταδώσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.
 
Παράλληλα, την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του έβδομου κατά σειρά ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, οι διασωθέντες δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
 
 
Στο μεταξύ, δύο τσοπανόσκυλα που ανήκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano, το οποίο χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα την Τετάρτη, βρέθηκαν σώα και αβλαβή σε ένα κοντινό χωριουδάκι, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο της καταστροφής, όπως ανέφερε μια υπάλληλος του ξενοδοχείου.
 
"Η καρδιά μου πήγε να σπάσει όταν είδα τους δύο σκύλους στον δρόμο το βράδυ της Πέμπτης, κατά τις 21.30. Τους φώναξα και με αναγνώρισαν, χάρηκα τόσο πολύ", είπε η Μαρτίνα Ρόσι.
 
Η 19χρονη Ιταλίδα εργάζεται στο μπαρ του ξενοδοχείου αλλά δεν βρισκόταν εκεί όταν το κτίριο καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα. Στη σελίδα της στο Facebook ανάρτησε μια φωτογραφία με τα δύο τσοπανόσκυλα, τον Λούπο και τη Νούβολα, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ξενοδοχείο.
 
Η Ρόσι είπε ότι δεν ξέρει πώς τα δύο μεγάλα, λευκά σκυλιά, οι μασκότ του ξενοδοχείου, κατάφεραν να φτάσουν στο χωριουδάκι Βίλα Κούπολι. Τα σκυλιά τα φροντίζει προς το παρόν μια κυρία που είχε υιοθετήσει τα κουταβάκια τους.
 

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία