Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Ουάσιγκτον

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί με καλυμμένα τα πρόσωπα, προκάλεσαν επεισόδια σήμερα στο κέντρο της Ουάσινγκτον, πετώντας πέτρες και σπάζοντας βιτρίνες, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει, ενώ απέμεναν λιγότερες από δύο ώρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μείνουν απαρατήρητοι αλλάζοντας ρούχα τελευταία στιγμή και φορώντας μπλούζες με κουκούλες και μαντίλια, τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης μελών του «Μπλακ Μπλοκ».
 
Πολλοί από τους βίαιους διαδηλωτές συνελήφθησαν μπροστά σε ένα καφέ Starbucks η βιτρίνα του οποίου καταστράφηκε, όπως και πολλές άλλες βιτρίνες τραπεζών, εστιατορίων και καταστημάτων, ενώ κάδοι απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων αναποδογυρίστηκαν.
 
«Γίνονται συλλήψεις», δήλωσε αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ενώ δεν δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανθρώπων που προσήχθησαν. Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και ήταν πεσμένος στο έδαφος πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο.
 
«Αυτό είναι αξιοθρήνητο», δήλωσε ένας άνδρας προχωρημένης ηλικίας, οπαδός του Τραμπ, που φόραγε ένα κόκκινο καπέλο με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», προφανώς αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό που είχε εξακοντίσει η Χίλαρι Κλίντον εναντίον των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, μιλώντας περί «αξιοθρήνητων» ψηφοφόρων.
 

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ