Ντόναλντ Τραμπ - Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».
 


O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι σκοπεύει να θέσει από σήμερα «την Αμερική πρώτη και μονάχα την Αμερική» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε ιδιαίτερα επιθετικό κι εθνικιστικό τόνο.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα και διακηρύσσουμε προκειμένου να μας ακούσουν σε κάθε πόλη, σε κάθε πρωτεύουσα χώρας και σε κάθε κέντρο εξουσίας ότι αρχής γενομένης από σήμερα, ένα νέο όραμα θα πρυτανεύσει στην χώρα μας: αυτό θα είναι η Αμερική πρώτα και μονάχα η Αμερική» επισήμανε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Μαζί θα ξαναδώσουμε στην Αμερική τη δύναμή της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την ευημερία της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την υπερηφάνεια της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την ασφάλειά της. Και ναι, μαζί, θα ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» υποσχέθηκε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Μια νέα εθνική υπηρηφάνεια θα μας κάνει να σηκώσουμε και πάλι ψηλά το βλέμμα μας και θα επουλώσει τον διχασμό» επισήμανε επίσης. Σε οικονομικό επίπεδο, «θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράστε αμερικανικά (προϊόντα), προσλάβετε Αμερικανούς» είπε ο ίδιος.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε επιπλέον η διακυβέρνησή του να δείξει τον δρόμο «στην Αμερική και στον κόσμο» για πολλά χρόνια.

Στη σύντομη ομιλία του διάρκειας περίπου 15 λεπτών, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το κατεστημένο της Ουάσιγκτον ότι προστάτευε τον εαυτό του εγκαταλείποντας τους απλούς πολίτες που υπέφεραν από την φτώχεια και την εγκληματικότητα.

«Αυτή η αμερικανική σφαγή θα σταματήσει εδώ και θα τερματιστεί αμέσως» τόνισε. «Κάθε απόφαση σχετικά με το εμπόριο, την φορολογία, τη μετανάστευση, τις εξωτερικές σχέσεις θα λαμβάνεται προς όφελος των Αμερικανών εργαζόμενων και των οικογενειών της Αμερικής» υπογράμμισε.

 
Στην πρώτη του ομιλία στο Καπιτώλιο, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ο Τραμπ είπε στον κόσμο “αυτή η στιγμή είναι δική σας, αυτή η στιγμή σας ανήκει. Είναι η δική σας μέρα, είναι η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι η δική σας χώρα”.
 
“Σήμερα ο λαός, γίνεται ξανά ο ηγέτης του έθνους του. Η εποχή των κενών λόγων έχει παρέλθει, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τα λόγια πράξη, τόνισε. Οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες της χώρας μας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι” ανέφερε, προσθέτοντας πως “μαύροι ή λευκοί, όλοι είμαστε πατριώτες”.
 
Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να την «εξαλείψει».  Είπε συγκεκριμένα: «Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης» τόνισε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.


Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ "επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών", χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.


Το πικρόχολο tweet της Χιλαρι
 
Η Χίλαρι Κλίντον, η ατυχήσασα υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τόνισε σήμερα ότι παρίσταται στην τελετή ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ για να τιμήσει την αμερικανική δημοκρατία και τις αμερικανικές αξίες.


 «Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να τιμήσω τη δημοκρατία μας και τις διαρκείς αξίες της. Δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω στη χώρα μας και στο μέλλον της», ανέφερε η Κλίντον σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

 
Μελάνια α λα Τζάκι


H νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε σήμερα με ένα σύνολο του οίκου Ralph Lauren σε μπλε χρώμα, ένα φόρεμα με ασορτί χρωματικά σακάκι τύπου μπολερό, επιλέγοντας έναν από τους πλέον εμβληματικούς Αμερικανούς σχεδιαστές για τις εκδηλώσεις της Ημέρας της Ορκωμοσίας.


Το πρώην μοντέλο συνδύασε το σύνολο με γάντια και γόβες στιλέτο παραπέμποντας με το στυλ της στη δεκαετία του 1960, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των φίλων της μόδας.


Η εφημερίδα Womens Wear Daily έγραψε ότι οι στυλιστικές επιλογές της Μελάνιας Τραμπ αναπόφευκτα οδήγησαν σε συγκρίσεις με την εκλιπούσα πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και είδωλο της μόδας Τζάκλιν Κένεντι.


Μια εκτίμηση με την οποία έδειξαν να συμφωνούν σχολιαστές που εξειδικεύονται σε θέματα μόδας, αναρτώντας φωτογραφίες αρχείου της Κένεντι όπου απεικονίζεται να φοράει ένα παρόμοιο μπλε σύνολο στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της το 1961.
«Ήταν πολύ Τζάκι» δήλωσε ο Τζο Ζι, αρχισυντάκτης του Yahoo! Style.


Το ακριβό δώρο της κας Τραμπ που έφερε σε αμηχανία την Μισέλ

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα υποδεχόμενοι το πρωί στον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ στα σκαλιά του Καπιτωλίου, αντάλλαξαν χειραψία στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου.

Η Μελάνια με τη Μισέλ αντάλλαξαν ασπασμούς και η μέλλουσα πρώτη κυρία έδωσε στην οικοδέσποινα ένα δώρο, ένα αρκετά μεγάλο κουτί από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης. Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.

Κάποιοι μοίραζαν τσιγάρα κάνναβης

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, για να μοιράσουν δωρεάν χιλιάδες τσιγάρα με ινδική κάνναβη προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές, καθώς η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε το 2015 στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα. Οι οργανωτές της εκδήλωσης (DCMJ) ανέμεναν μεγάλη συμμετοχή και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως: έφτιαξαν 8.500 τσιγαριλίκια.

"Εδώ και τρεις εβδομάδες στρίβουμε τσιγάρα" εξήγησε χαμογελώντας ένας από αυτούς. Ο Άλαν Άμστερνταμ ζητά πάνω απ' όλα να παραμείνει νόμιμη η χρήση μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, ο Τζεφ Σέσιονς, αντιτίθεται στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι νόμιμο να καλλιεργεί κανείς στο σπίτι του μέχρι και έξι φυτά ινδικής κάνναβης και να έχει στην κατοχή του έως και 56 γραμμάρια και να την χαρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι άνω των 21 ετών. Απαγορεύεται όμως η χρήση σε δημόσιους χώρους και κυρίως η αγορά και η πώληση της κάνναβης.

 

 

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα