Υπό 8ήμερη κράτηση ο «ροζ πάνθηρας»

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε   σήμερα ο 37χρονος Λεττονός που συνελήφθη χθες ως μέλος της διαβόητης σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» κι εξασφαλίστηκε διάταγμα προφυλάκισής του για 8 ημέρες.

Η Αστυνομία θεωρεί αυτό το διάστημα ικανοποιητικό για συνέχιση των ερευνών της γύρω από την διερευνώμενη υπόθεση  μιας από τις μεγαλύτερες ληστείες  κοσμηματοπωλείου που διαπράχθηκε στη Λεμεσό

 Ο ύποπτος θεωρείται από την Αστυνομία πως ήταν μέλος της διαβόητης σπείρας που είναι γνωστή ως «Ροζ Πάνθηρες», τα μέλη της οποίας εκτελούν «αποστολές-ληστειών» σε κοσμηματοπωλεία επί πληρωμής. Αυτή η σπείρα είχε συνδεθεί με τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2012 στο κοσμηματοπωλείο Michalis Diamond Jewellery που βρίσκεται στην περιοχή της Γερμασόγειας. Οι δράστες φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και υπό την απειλή πιστολιού και ροπάλων ακινητοποίησαν τον τότε 64χρονο πατέρα του ιδιοκτήτη και τους δύο υπαλλήλους, αρπάζοντας κοσμήματα συνολικής αξίας 950 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 37χρονος, που εργάζεται ως κηπουρός σε έπαυλη,  τυχαία οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, στα πλαίσια διερεύνησης μιας πρόσφατης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας στην περιοχή Γερμασόγειας. Διαπιστώθηκε πως δεν είχε εμπλοκή στην διάρρηξη, όμως το δείγμα DNA που λήφθηκε από τον 37χρονο ταυτίστηκε με εκείνο ενός εκ των δραστών της προ πενταετίας ληστείας του κοσμηματοπωλείου.

Λέχθηκε επί πλέον στο Δικαστήριο πως δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου είχαν εντοπιστεί και στο κουδούνι της πόρτας του κοσμηματοπωλείου. Εικάζεται πως ο 37χρονος ήταν ο κουστουμαρισμένος κύριος που χτύπησε το κουδούνι, παρουσιαζόμενος ως πελάτης, για ν’ ανοίξει η ασφαλισμένη πόρτα κι ο …δρόμος στους συνεργάτες του.

Ο 37χρονος Λεττονός συνεχίζει να αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση διάρρηξης του κοσμηματοπωλείου στη Γερμασόγεια 

Δειτε Επισης

Διαρροή υγραερίου σε εστιατόριο στην Έγκωμη-Ένα πρόσωπο βρισκόταν εντός του υποστατικού (pic)
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στο Στρόβολο λόγω των βροχοπτώσεων-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Σε λαιμό και σώμα τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού-Στο κάδρο δύο πρόσωπα για τη δολοφονία
Ψάχνουν μαρτυρίες για να στήσουν το παζλ του κρίσιμου τραυματισμού του 40χρονου οι Αρχές
Πάνω από δέκα τραύματα από μαχαίρι φέρει ο 45χρονος που βρέθηκε νεκρός-Ψάχνουν το δολοφόνο και τα κίνητρα
Βλέπει δολοφονία πίσω από το θάνατο Ε/κ στη Λεμεσό η Αστυνομία-Ανακρίνεται ένα πρόσωπο
Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Έκαναν βόλτες με 285 αμπούλες με laughing gas στο όχημά τους δύο νεαροί, θετικός στο νάρκοτεστ ο οδηγός
Στο Μακάρειο η ανήλικη που παρασύρθηκε από λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν σε διάβαση πεζών