Υπό 8ήμερη κράτηση ο «ροζ πάνθηρας»

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε   σήμερα ο 37χρονος Λεττονός που συνελήφθη χθες ως μέλος της διαβόητης σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» κι εξασφαλίστηκε διάταγμα προφυλάκισής του για 8 ημέρες.

Η Αστυνομία θεωρεί αυτό το διάστημα ικανοποιητικό για συνέχιση των ερευνών της γύρω από την διερευνώμενη υπόθεση  μιας από τις μεγαλύτερες ληστείες  κοσμηματοπωλείου που διαπράχθηκε στη Λεμεσό

 Ο ύποπτος θεωρείται από την Αστυνομία πως ήταν μέλος της διαβόητης σπείρας που είναι γνωστή ως «Ροζ Πάνθηρες», τα μέλη της οποίας εκτελούν «αποστολές-ληστειών» σε κοσμηματοπωλεία επί πληρωμής. Αυτή η σπείρα είχε συνδεθεί με τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2012 στο κοσμηματοπωλείο Michalis Diamond Jewellery που βρίσκεται στην περιοχή της Γερμασόγειας. Οι δράστες φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και υπό την απειλή πιστολιού και ροπάλων ακινητοποίησαν τον τότε 64χρονο πατέρα του ιδιοκτήτη και τους δύο υπαλλήλους, αρπάζοντας κοσμήματα συνολικής αξίας 950 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 37χρονος, που εργάζεται ως κηπουρός σε έπαυλη,  τυχαία οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, στα πλαίσια διερεύνησης μιας πρόσφατης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας στην περιοχή Γερμασόγειας. Διαπιστώθηκε πως δεν είχε εμπλοκή στην διάρρηξη, όμως το δείγμα DNA που λήφθηκε από τον 37χρονο ταυτίστηκε με εκείνο ενός εκ των δραστών της προ πενταετίας ληστείας του κοσμηματοπωλείου.

Λέχθηκε επί πλέον στο Δικαστήριο πως δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου είχαν εντοπιστεί και στο κουδούνι της πόρτας του κοσμηματοπωλείου. Εικάζεται πως ο 37χρονος ήταν ο κουστουμαρισμένος κύριος που χτύπησε το κουδούνι, παρουσιαζόμενος ως πελάτης, για ν’ ανοίξει η ασφαλισμένη πόρτα κι ο …δρόμος στους συνεργάτες του.

Ο 37χρονος Λεττονός συνεχίζει να αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση διάρρηξης του κοσμηματοπωλείου στη Γερμασόγεια 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο
Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου
Διερευνώνται τα αίτια πυρκαγιάς στη Διερώνα-Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών
Νέα σύλληψη γυναίκας για σφετερισμό Ε/Κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Νέα ανακοίνωση ΑΚΕΛ για την απόδραση-«Δεν νιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν καμία ευθύνη για αυτό το φιάσκο»
Υπήρχαν θαμώνες στο καφενείο την στιγμή των πυροβολισμών στη Γιόλου-«Στόχος του δράστη να εκφοβήσει»
Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής
Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι