Συνεχίζεται η υποβολή ερωτημάτων στο Μοντ Πελεράν για την ασφάλεια

Στο θέμα της ασφάλειας γενικότερα και τα διάφορα επίπεδά της(σ.σ. εσωτερική, εξωτερική ασφάλεια εφαρμογής λύσης κτλ), επικεντρώνονται τα ερωτήματα των συμμετεχόντων μερών στην τεχνοκρατική διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιείται στο Μοντ Πελεράν για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από την μέχρι στιγμής συζήτηση που έχει διεξαχθεί δεν προκύπτει οτιδήποτε καινούργιο, πέραν των όσων και δημοσίως κατά καιρούς έχουν αναφερθεί.
«Γίνεται συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, και δεν υπάρχει κάτι γραπτώς πέραν από τα ερωτήματα, ούτε προκύπτει κάτι καινούργιο ή που δεν γνωρίζαμε», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας στην αυριανή μέρα ως προς το κατά πόσο θα προκύψει οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίποτα το νεότερο δεν επέφερε και η εκεί μετάβαση του Τούρκου αντιπροέδρου και υπεύθυνου για θέματα συντονισμού σχετικά με το Κυπριακό, Τουγρούλ Τουρκές.
Ο Τουρκές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τουρκικό δίκτυο NTV, δεν θα συμμετάσχει στις συναντήσεις τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο, ότι στην περίπτωση που χρειαστεί, θα ανταλλάξει απόψεις σε πολιτικά θέματα με την αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
 

Δειτε Επισης

Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς