Ιωνάς: Ακολουθήσαμε τη διαδικασία που υπέδειξε ο Γεν. Εισαγγελέας, για τον διορισμό 5ου Β. Αρχηγού

Ο διορισμός υπεράριθμου Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας έγινε σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα και σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέφερε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, με το ΑΚΕΛ να θέτει θέμα επιλεκτικής ανάγνωσης των γνωματεύσεων του Γενικού Εισαγγελέα από τον Υπουργό, στη συνεδρία της Επιτροπής.

Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για το διορισμό πέντε Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας και την αντιμισθία το πέμπτου Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας, θέμα το οποίο ενέγραψε η Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου.

«Εξήγησα στην επιτροπή τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και παραπέμποντας και διαβάζοντας αποσπάσματα από τις γνωματεύσεις που δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η διαδικασία που ακολουθήσαμε ήταν η διαδικασία που μας εισηγήθηκε η Νομική Υπηρεσία, κατά την οποία μάλιστα από συζήτηση και ανταλλαγή επιστολών με το Γενικό Εισαγγελέα εξαντλήσαμε καθεμιά από τις επιλογές που μπορούσαμε να ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Υπουργός.

Εκείνο που επιδιώξαμε, σημείωσε, «ήταν να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του δικαστηρίου, και θέλω να επαναλάβω ακόμα μια φορά ότι είναι η πολιτική αυτής της κυβέρνησης και ως Υπουργός ακολουθώ κατά γράμμα την ανάγκη και την απαίτηση που υπάρχει να συμμορφωνόμαστε όλοι με τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Γι` αυτό το λόγο, συνέχισε, έχει προωθηθεί σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο ώστε όλα τα όργανα τα οποία έχουν την αρμοδιότητα να λαμβάνουν αποφάσεις, να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας εξέφρασε ικανοποίηση για τη θέση του Υπουργού ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να είναι σεβαστές.

Σημείωσε ότι όσα είπε ο Υπουργός ήταν άκρως τεκμηριωμένα και σε πλήρη και απόλυτη συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου διερωτήθηκε «ποια είναι η λογική να διαβάζω γνωματεύσεις ενώπιον δημοσιογράφων σε ανοιχτή συνεδρίαση, αλλά να αρνούμαι να τις καταθέσω στην Επιτροπή Ελέγχου και εύλογα τίθεται το ερώτημα μήπως γινόταν επιλεκτική ανάγνωση για να στηρίξει τις θέσεις του ο κ. Υπουργός;»
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Ευθύνες σε αστυνομικό και υποδιευθύντρια για την γυναικοκτονία της Κυριακής-Τα ευρήματα της ΕΔΕ
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Προφυλακίστηκε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο-Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση
Έφεση Εισαγγελέα για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)