Ζουν στο ψυχιατρείο- Δέκα άτομα με νοητική υστέρηση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Δέκα άτομα με νοητική υστέρηση, που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν έχουν ψυχιατρικά προβλήματα, ζουν σε θαλάμους του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αλλά και όσα διαδραματίστηκαν στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, υπάρχει «κόντρα» μεταξύ των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας.

Οι λόγοι που οδηγήθηκαν σε τριβή οι σχέσεις των δύο Υπουργείων είναι η αναφορά της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, Μαρίας Πίττας, στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στους θαλάμους του Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας  φιλοξενούνται εννέα άτομα με νοητική υστέρηση και ένα άτομο με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Επίσης , αναφέρθηκε στην περίπτωση δύο ατόμων από τα εννέα που φιλοξενούνταν κατά παράβαση της νομοθεσίας και στην συνέχεια αποιδρυματοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας σε σπίτια στην κοινότητα παρόλο που είχαν ενημερώσει από την αρχή ότι τα άτομα δεν παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές και δεν ενδείκνυται να ζουν σε ένα νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας.

Η τοποθέτηση αυτή της κ.Πίττας προκάλεσε την αντίδραση του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας κ.Ασσιώτη, αμφισβητώντας το δικαίωμα της κ. Πίττας να δώσει λεπτομέρειες για τα άτομα   για να πάρει απάντηση από τον εκπροσωπώ  της ΥΨΥ ότι «εκπροσωπώ το Υπουργείο Υγείας και το διευθυντή ΥΨΥ και τα όσα λέω είναι καταγραμμένα και στις επίσημες επιστολές».

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας παρέπεμψε το θέμα  στην Υπουργική Επιτροπή η οποία ασχολείται και λαμβάνει αποφάσεις για τα ζητήματα που αφορούν άτομα με αναπηρίες.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού