Αγώνας δρόμου των τεχνοκρατών για το έγγραφο εργασίας

Με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σχετική ανάρτηση έκανε στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ως θέμα συζήτησης μεταξύ των δυο ανδρών τη Διάσκεψη για την Κύπρο, που συνεχίζεται σε επίπεδο τεχνοκρατών στις 18-20 Ιανουαρίου στο Μοντ Πελεράν.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για όλα τα τεκταινόμενα στη Γενεύη, και ειδκότερα για τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Τσαβούσογλου, ενώ τον ευχαρίστησε για το αδιάκοπο ενδιαφέρον που επέδειξε για το πρόβλημα της Κύπρου. Από την πλευρά του ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Κυπριακό και να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό και μετά την αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, μη αποκλείοντας την εμπλοκή του και στο μέλλον, με κάποιο τρόπο, στις προσπάθειες για διευθέτηση του προβλήματος.
 
Στο μεταξύ, στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή ορκομωσίας του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα εκπροσωπήσει την Τουρκία παρόλο που δεν είθισται να καλούν εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων, εκτός από τους εκεί Πρέσβεις.
Στο μεταξύ, στη Γενεύη μετέβη απόψε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τουγρούλ Τουρκές για να κάνει επαφές για το Κυπριακό, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τουγρούλ Τουρκές αναμένεται να έχει συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν.
​​​​​​

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ