“Ουδέποτε επιχείρησα να διαπομπεύσω το Δικηγορικό Σώμα της Πάφου”

Απάντηση στην επιστολή που του απέστειλε ο Αγάπιος Κακογιάννης, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου και αρχαιότερο Μέλος του, καθώς και πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Νομικών, δίδει με γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφορικά με το θέμα της κατακράτησης χρημάτων από αριθμό δικηγόρων που όφειλαν να δώσουν στον Δήμο Πάφου.
 
“Έχω λάβει την ‘ανακοίνωση’ σας και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με εξέπληξε”, αναφέρει στη γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Φαίδωνος, λέγοντας πως ουδέποτε επιχείρησε να διαπομπεύσει το Δικηγορικό Σώμα της Πάφου, και πως αντίθετα εκτιμά και τιμά ο Δικηγορικό Σώμα της Πάφου έχοντας άριστη συνεργασία με αυτό.  
 
Όπως λέτε και εσείς στην ‘ανακοίνωση’ σας, προσθέτει στην ανακοίνωση του ο κ. Φαίδωνος, “αναφέρθηκα σε ένα πολύ μικρό αριθμό δικηγόρων που κατακρατούν χρήματα, τα οποία όφειλαν να δώσουν στον Δήμο Πάφου”. Η αναφορά μου, διευκρίνισε, σχετιζόταν με την προσπάθεια του Δήμου Πάφου για βελτίωση της διαχείρισης των πραγμάτων του Δήμου Πάφου. Στην ‘ανακοίνωση’ σας, συνεχίζει ο κ. Φαίδωνος “διαβλέπω προτροπή προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους δικηγόρους να έλθουν σε ρήξη με το Δήμαρχο Πάφου”.
 
Εξέφρασε τη λύπη του για αυτό εκτιμώντας πως μια τέτοια προσπάθεια δεν θα πετύχει . "Επειδή λανθασμένα παρουσιάζετε ότι έχω προσβάλει το Δικηγορικό Σώμα, σας διαβεβαιώνω ότι το Δικηγορικό Σώμα γνωρίζει πολύ καλά ποιοι το έχουν προσβάλει", κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου.
 
Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Πάφου είχε δώσει εντολή στον εσωτερικό ελεγκτή του Δ. Πάφου να ελέγξει σχολαστικά τις υποθέσεις που σχετίζονται με δικηγόρους και την είσπραξη χρημάτων για λογαριασμό του Δήμου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, η εντολή δόθηκε μετά τον εντοπισμό σε δειγματοληπτικούς ελέγχους περιπτώσεων κατά τις οποίες οι δικηγόροι που είχαν αναλάβει τέτοιου είδους υποθέσεις δεν επέστρεψαν στο Δήμο τα χρήματα.
 
Ο κ. Φαίδωνος κατέστησε σαφές πως θα εξεταστούν οι περιπτώσεις μία προς μία και ο Δήμος Πάφου θα πάει πολλά χρόνια πίσω για να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβαινε στο θέμα αυτό.

Δειτε Επισης

Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο
Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου
Τριμερή στα μέτρα του θέλει ο Τατάρ-Άλλαξε αφήγημα για την συνάντηση, αλλά όχι τις αξιώσεις του
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...