Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι πάρα πολύ δύσκολες

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι "πολύ, πολύ, πολύ δύσκολες", αφού όπως είπε η Βρετανία θα πρέπει να θεωρηθεί ως τρίτη χώρα και ο ίδιος δεν είναι συνηθισμένος να αναφέρεται στη χώρα με αυτούς τους όρους.
 
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στο Στρασβούργο μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Μαλτέζικης Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε επίσης ότι παρά τη δυσαρέσκειά του με αυτή την κατάσταση, η Επιτροπή θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είπε επίσης ότι χθες βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στην οποία επανέλαβε ότι η Επιτροπή και ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το θέμα Μισιέλ Μπαρνιέ, δεν βρίσκονται σε εχθρική διάθεση.
 
«Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία με τη Βρετανία, και μια δίκαιη συμφωνία για τη Βρετανία. Αλλά μια δίκαιη συμφωνία, σημαίνει μια δίκαιη συμφωνία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, " ανέφερε.
 
Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του που η κ. Μέι αφαίρεσε κάποια στοιχεία "από αυτό το ασαφές τοπίο" στην ομιλία της Τρίτης, στην οποία και ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της ΕΕ.
 
Όσον αφορά το Brexit και τις χθεσινές δηλώσεις της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ανέφερε ότι δεν θεωρεί τις δηλώσεις της ως «κήρυξη πολέμου». Αντιθέτως, καλωσόρισε τις δηλώσεις Μέι ότι για να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα της Βρετανίας, η χώρα πρέπει να αποσυρθεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, αναφερόμενος στην παραδοχή του γεγονότος ότι δεν μπορείς να είσαι μέλος της ΕΕ και την ίδια ώρα να έχεις περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση.
 
Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ανησυχία του για το μεταναστευτικό εντός του 2017, σημειώνοντας ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα από το 2016 και τόνισε την ανάγκη να αναλάβει η ΕΕ δράση για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια