Προβάδισμα με ανατροπή και τραυματίες (vid+pics)

Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τελικά κατάφερε να κερδίσει στο ΓΣΠ την Νέα Σαλαμίνα με 2-1 και έτσι έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους «8» του κυπέλλου. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (25/01) στο στάδιο «Αμμόχωστος».
 
Η Νέα Σαλαμίνα πήρε προβάδισμα πριν από το μισάωρο του αγώνα – με πέναλτι – και κρατούσε το υπέρ της σκορ μέχρι και το 69’, όμως η πίεση των γαλαζοκίτρινων στο δεύτερο μέρος έφερε καρπούς και ήρθαν τα πάνω-κάτω.
 

 
 
Ο ΑΠΟΕΛ κράτησε περισσότερο την μπάλα στα αρχικά στάδια του αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να πιάσουν στον ύπνο τον ΑΠΟΕΛ με αντεπιθέσεις.
 
Στο 25’ η Νέα Σαλαμίνα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, όταν ο Μιλάνοφ ανέτρεψε τον Κολοκούδια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών, ο οποίος ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0.


 
Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να πιέσει αλλά έγινε ιδιαίτερα πιεστικός για την εστία της Νέας Σαλαμίνας που με το υπέρ της σκορ κοίταξε περισσότερο τα νώτα της και επιδίωκε στην αντεπίθεση να κάνει τη ζημιά στον ΑΠΟΕΛ. Προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, ο ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Βινίσιους στο 43’.

Στο 66’ η αναγκαστική αλλαγή με τον Μιλάνοφ να περνά εκτός, έφερε αλλαγή στο σχήμα του ΑΠΟΕΛ, με τον Κρίστιανσεν να ρίχνει στον αγώνα τον Εφραίμ και ενώ ήδη μέσα οι Βάντερ και Αλωνεύτης.

Το εγχείρημα με ενισχυμένη την επίθεση πέτυχε καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Βάντερ με αριστοτεχνικό τρόπο ξέφυγε από τον αντίπαλό του και από το ύψος της περιοχής έστειλε ένα άπιαστο σουτ προς την εστία του Μιχαήλ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι έγινε το 1-1.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και άλλο τέρμα ανατρέποντας τα σε βάρος του δεδομένα. Το γκολ της ανατροπής ήρθε στο 74’ όταν ο Ορλάντι από το ύψος της περιοχής η μπάλα βρήκε στον Σκοπελίτη και κατέληξε στα δίχτυα.


Ο ΑΠΟΕΛ είχε και δεύτερο δοκάρι μετά από μακρινό σουτ του Εφραίμ στο 86’, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες αφού ο Βάντερ στο 88’ αποχώρησε δείχνοντας να πονάει.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
 69’ Βάντερ, 74’ Ορλάντι / 25’ πεν. Κολοκούδιας
Κίτρινες: Γιαννιώτας / Τσίνα, Μπεμπέ
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ
: Πάρντο, Μιλάνοφ (66΄ Εφραίμ), Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους (61΄ Ορλάντι), Γιαννιώτας (61΄ Αλωνεύτης), Βάντερ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου
Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Ελευθερίου, Άντονιτς, Γκράσι, Τσίνα, Νεάγκου, Φούσκο, Μπεμπέ (90+4’), Κωνσταντίνου, Αμπελάιρας (81’ Μακρίεφ), Κολοκούδιας (70΄ Σκοπελίτης)