Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε επίθεση στη Δυτική Έρημο

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση φερόμενων ως ισλαμιστών εναντίον σημείου ελέγχου στην επαρχία της Νέας Κοιλάδας στη Δυτική Ερημο της Αιγύπτου, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 20:15 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου) στο σημείο ελέγχου Νακμπ, 70 χλμ. από την πόλη Χαργκά, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.
 
Τουλάχιστον δύο από τους δράστες επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με τη δράση τζιχαντιστών, κυρίως του βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια, αφότου ο στρατηγός και σήμερα πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
 
Εκατοντάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί. Η δράση των ανταρτών επικεντρώνεται στην επαρχία του Σινά. Η χθεσινή επίθεση όμως διαπράχθηκε σε περιοχή που απέχει πολύ από αυτήν.

Δειτε Επισης

Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς