Το FBI συνέλαβε τη σύζυγο του μακελλάρη του Ορλάντο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) συνέλαβε σήμερα τη σύζυγο του Όμαρ Ματίν - του δράστη του μακελειού το οποίο διαπράχθηκε τη 12η Ιουνίου 2016 σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο, όπου έπεσαν νεκροί 49 άνθρωποι - στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
 
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην αστυνομία τις οποίες δεν κατονόμασαν, μετέδωσαν ότι η γυναίκα γνώριζε τα δολοφονικά σχέδια του συζύγου της και ότι συνελήφθη για παρακώλυση της δικαιοσύνης.
 
Πράκτορες τη συνέλαβαν το πρωί στο Ροντέο, μια πόλη που απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σαν Φρανσίσκο, διευκρίνισε ο Πρέντις Ντάνερ, εκπρόσωπος του FBI, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι η σύλληψη της Σαλμάν, Αμερικανίδας υπηκόου παλαιστινιακής καταγωγής, συνδέεται με κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της στη Φλόριντα.
 
Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Φλόριντα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η γυναίκα αναμένεται να προσαχθεί αύριο Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια.
 
Η επίθεση του Ιουνίου στο κλαμπ Pulse ήταν η χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001: είχε 49 νεκρούς και ακόμη 53 τραυματίες.
 
Ο δράστης, γιος μεταναστών από το Αφγανιστάν,που σκοτώθηκε από πυρά ανδρών της αστυνομίας, φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μόνος διαβάζοντας τζιχαντιστική προπαγάνδα στο Διαδίκτυο.
 
Η απερχόμενη Υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς επιβεβαίωσε τη σύλληψη της γυναίκας και δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι «πρόκειται για μια υπόθεση που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά». Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Νοέμβριο στην εφημερίδα The New York Times, η Νουρ Σαλμάν υποστήριξε ότι «αγνοούσε τα πάντα» για τα σχέδια του Ματίν να διαπράξει την επίθεση και πρόσθεσε πως «δεν εγκρίνει» τις πράξεις του θανόντα συζύγου της.

Δειτε Επισης

Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία