Σέρινταν: «Δεν είναι ποδόσφαιρο Μίκι Μάους στην Κύπρο»

Την επιθυμία του να κληθεί ξανά στην Εθνική Ιρλανδίας εξέφρασε σε συνέντευξη του στην αγγλική εφημερίδα «The Sun» ο Κίλιαν Σέρινταν.
 
Ο επιθετικός της Ομόνοιας δεν αποδέχθηκε το γεγονός πως ο ερχομός του στην Κύπρο του στερεί συμμετοχές στην Εθνική Ιρλανδίας, καθώς χαρακτήρισε το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου αρκετά ψηλό, σε αντίθεση με το τι πίστευε όταν ερχόταν στο νησί.
 
Αναλυτικά
 «Πιθανόν να μην ταιριάζω σ’ αυτό που ψάχνουν τώρα στην Εθνική. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπαίξω στην Εθνική είναι να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και να αποδεικνύω συνεχώς ότι βελτιώνομαι. Όταν κλήθηκα στην Εθνική, στα 20 μου, κλήθηκα, επειδή υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Δε πιστεύω ότι το άξιζα τότε. Δεν έπαιζα καν στην Σέλτικ τότε, ήμουν δανεικός στην Σεντ Τζόνστον.
 
Πίστευα ότι άξιζα μία θέση στην Εθνική τα τελευταία χρόνια, και πριν σταματήσουν ο Ρόμπι Κιν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Και τώρα πιστεύω ότι μπορώ να παίξω. Είμαι διαφορετικός παίκτης πλέον. Είμαι διαφορετικός ακόμη και σε σχέση με ένα ή δύο χρόνια πριν. Το 2010 ήμουν επαγγελματίας μόλις 3-4 χρόνια», ανέφερε ο Σέρινταν.
 
Ο Κίλιαν Σέρινταν αντέκρουσε τον ισχυρισμό της εφημερίδας ότι η κάθοδος του στην Κύπρο αποτελεί μειονέκτημα για κλήση του στην Εθνική Ιρλανδίας. .
«Όταν ήρθα στην Κύπρο έκανα ένα λάθος. Θεωρούσε ότι τα παιχνίδια εδώ είναι εύκολα. Σκεφτόμουν ότι δεν θα υπάρχουν άλλες καλές ομάδες. Αλλά σύντομα καταλαβαίνεις πως δεν είναι έτσι. Ο ΑΠΟΕΛ είναι κάθε χρόνο στην Ευρώπη, πέρασε και από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ φέτος.
 
Η ΑΕΚ που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί το πρωτάθλημα απέκλεισε την Σπαρτάκ Μόσχας. Και ο Απόλλωνας έχει βρεθεί δύο φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τότε που ήρθα. Υπάρχουν 4-5 καλές ομάδες, δεν είναι ποδόσφαιρο Μίκι Μάους, όπως πιστεύουν πολλοί».
 
Για την καριέρα του στην Ομόνοια
 «Η Ομόνοια είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς. Ιστορικά είναι μία λαοφιλής ομάδα εδώ. Σε κάθε αγώνα υπάρχει μεγάλη πίεση από την εξέδρα, μόνο τώρα τελευταία δεν έχει επιτυχίες η ομάδα. Νομίζω ότι συνεχίζω καλά από την περασμένη σεζόν. Τα γκολ μου, οι ασίστ μου, τα στατιστικά μου είναι καλά, οπότε χαίρομαι που παίζω εδώ. Πάντα θέλω περισσότερα γκολ, αλλά ο συνολικός απολογισμός είναι καλός, οπότε είμαι χαρούμενος».