«Μας ενημέρωναν με χαρτάκια κάτω από τις πόρτες του ξενοδοχείου»

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για την στάση  που όπως, υποστηρίζει, τήρησε η Κυβέρνηση στην Γενεύη, προέβη η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία υπενθυμίζεται πως αποχώρησε διαμαρτυρόμενη, μεσούσης της διαδικασίας στο Παλάτι των Εθνών.

Η κα Θεοχάρους μίλησε στον Alpha 989 και τον Σπύρο Χαριτάτο, ο οποίος πραγματοποιεί αποστολή στην Λευκωσία.

«Ήταν μια πράξη ευθύνης, δεν θα ήμουν συνεπής με τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω μου αν εξακολουθούσα να παραμένω σε αυτήν την διαδικασία. Δεν είχε κανέναν ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει (η παρουσία μου) σε αυτήν τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «για εμένα δεν είναι ποια εδάφη θα επιστραφούν στην κυπριακή δημοκρατία από τα κατεχόμενα αλλά ποια εδάφη θα παραδώσετε στην Τουρκία με την δική σας υπογραφή».

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ήθελε να πάει το Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη, οι στενότεροι συνεργάτες του δεν ήταν διατεθειμένοι να μας ακούσουν, αντίθετα μας κατηγορούσαν για διαρροές στον τύπο στοιχείων που ήδη ήταν δημοσιευμένα», σημείωσε η κ. Θεοχάρους.

«Έκαναν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που στο τέλος δεν τους βγήκε. Δεν μπορούσα να δεχθώ τις κατηγορίες και γι’ αυτό έφυγα από της διάσκεψη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε πως για τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές ενημερώθηκε ξημερώματα με ένα χαρτί κάτω από την πόρτα του δωματίου της ενώ, όπως είπε, ο χάρτης που προβλήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για λίγο, δεν ήταν αυτός που δόθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Όπως είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά διέθετε πάνω από πέντε παραλλαγές χαρτών.

Σωστός ο Κοτζιάς αλλά...
Σημείωσε πως ναι μεν θεωρεί πολιτικά σωστή τη θέση Κοτζιά αλλά διαφωνεί μαζί του στο ότι το ζήτημα των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού είναι μόνο νομικό, μιλώντας για τον κίνδυνο να χαθεί ο ελληνισμός στην Κύπρο με την ευθύνη της Ελλάδας.
Χαρακτήρισε υποβαθμισμένη τη διαδικασία στη Γενεύη ενώ για τις τεχνικές συζητήσεις από αύριο στο Μον Πελερέν είπε πως «όταν θες να σκοτώσεις ένα θέμα, το παραπέμπεις σε τεχνική επιτροπή».
 «Θα υπήρχε συμφωνία στη λογική μιας διζωνικής- δικοινοτική ομοσπονδίας αλλά δεν είναι αυτό που επιδιώκει η Τουρκία», όπως τόνισε. Ανέφερε πως είναι επικίνδυνο να υπάρχει συμφωνία χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα της ΑΟΖ.
 
 
«Βήμα βήμα η Τουρκία προχωρά στον στόχο της, στην ανάκτηση της Κύπρου, δεν μπορούμε να συνομιλούμε ξυπόλητοι στα αγκάθια αλλά με μπότες και σόλες», τασσόμενη ακόμη και υπέρ μιας συμμαχίας με το Ισραήλ που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα σχέδια της Τουρκίας.
Εκτίμησε ότι «ετοιμάζουν δεύτερο, τρίτο, τέταρτο μνημόνιο Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ για να δώσουν χρήματα στην Κύπρο» ενώ υποστήριξε ότι «τίποτα δεν έχουμε αξιοποιήσει από την παρουσία μας στην Ε.Ε».
 
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της κυρίας Θεοχάρους εδώ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα