«Λευκό χαρτί» οι επαφές του δραπέτη στις φυλακές – Συναντήσεις στο δικαστήριο

Άφαντος παραμένει  ο 42χρονος Ουκρανός εκατομμυριούχος που κατάφερε να δραπετεύσει χθες το μεσημέρι από το Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας πιάνοντας στον ύπνο τους αστυνομικούς.    

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία για να εντοπίσει τα ίχνη του, έρχεται «δεύτερη» αφού δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για το που ενδεχομένως να κρύβεται ενώ το σενάριο να έχει διαφύγει στα κατεχόμενα θεωρείται το επικρατέστερο.

Το σχέδιο φαίνεται να ήταν καλά οργανωμένο καθώς στο χώρο του δικαστηρίου ανέμενε συνεργός του με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Μόλις ο 42χρονος τους ξέφυγες, με όχι ιδιαίτερη δυσκολία αφού τους κορόιδεψε ότι πονούσε τα χέρια του και του αφαίρεσαν τις χειροπέδες (αν και στη συνέχεια είπανε ότι απλά δεν ήταν δεμένες σφιχτά), επιβιβάστηκε στην μοτοσικλέτα του συνεργού του και τράπηκαν σε φυγή.

Η μοτοσικλέτα εντοπίστηκε πίσω από το κολυμβητήριο στον Άγιο Παύλο, σε απόσταση 5 λεπτών από το δικαστήριο και το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Στο δικαστήριο  οργάνωσε το σχέδιο;

Η αστυνομία επιχειρεί να συλλέξει πληροφορίες σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει ποιο είναι το πρόσωπο που βοήθησε τον 42χρονο να αποδράσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο Ουκρανός επιχειρηματίας από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε συνελήφθη, μέχρι την απόδραση του, μεταφέρθηκε 14 φορές στο δικαστήριο, κατά τις οποίες είχε συναντήσεις με Ρώσο φίλο του.

Γεγονός που δημιουργεί το σενάριο ότι ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που τον βοήθησε καθώς ήταν με το μόνο που είχε επαφές, αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στις Κεντρικές φυλακές δεν είχε άλλες επισκέψεις εκτός από δυο περιπτώσεις όπου τον συνάντησαν οι δικηγόροι του. Επίσης, ο 42χρονος δεν είχε ούτε τηλεφωνικές επαφές.

Ως εκ τούτου η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την ταυτότητα του προσώπου που τον επισκεπτόταν στο δικαστήριο.

Διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα - Ανακοίνωση Αρχηγού

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετά τη μελέτη έκθεσης που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση του 42χρονου, διέταξε σήμερα, τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αυστηρότητας. 

Οι έρευνες για εντοπισμό του συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προς διάφορες κατευθύνσεις. Η φωτογραφία του 42χρονου, ο οποίος καταζητείται για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόδρασης από νόμιμη κράτηση, έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα. 

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του συμβάντος και τα γεγονότα, στο πλαίσιο της διερεύνησης θα προχωρήσουν οι έρευνες εκεί και όπου χρειάζεται για να απαντηθούν τα οποιαδήποτε ερωτήματα προκύπτουν. 

Επιπρόσθετα, εξετάζεται κατά πόσον είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας για μεταφορά κρατουμένων.

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος