Χειρόγραφο μυστήριο στα χέρια του μακελλάρη του Reina

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι τουρκικές αρχές.

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, μαζί με χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών και συνολικής αξίας περίπου 184.000 ευρώ είναι ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του μακελάρη της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία προβληματίζουν τις διωκτικές αρχές. Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο άνδρας που όπως ο ίδιος ομολόγησε πραγματοποίησε την ένοπλη επίθεση στο κλαμπ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εκτελώντας εν ψυχρώ 39 ανθρώπους, βρέθηκε στο διαμέρισμα του ενός φίλου του Ιρακινής καταγωγής που τον υπέθαλπε. Μαζί τους ήταν και ο 4χρονος γιος του φερόμενου ως τρομοκράτη. 

Το σημείωμα - γρίφος, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι το έγραψε ο μακελάρης ή κάποιος άλλος, είναι γραμμένο στα αγγλικά και έχει ανορθογραφίες που προκαλούν σύγχυση για το τι ακριβώς εννοούσε αυτός που το έγραψε. «Κάνε ό,τι θέλεις.... Δεν με νοιάζει πια και φυσικά δεν μπορώ να βοηθήσω κανέναν, αφού δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε καν τον εαυτό μου. Αν το θες έτσι δεν πειράζει, αλλά εγώ θα είμαι σε ένα άλλο μέρος, μακριά από εκείνη», αναφέρει το σημείωμα το οποίο είναι γραμμένο σε ένα χαρτί με ροζ διακόσμηση και καρδούλες.

Το σημείο που προκαλεί σύγχυση είναι η τελευταία λέξη ("her"). Ειναι άγνωστο αν ο γράφων ήθελε να γράψει "εγώ θα είμαι σε ένα άλλο μέρος, μακριά από εκείνη" ή αν εννοούσε "εγώ θα είμαι σε ένα άλλο μέρος, μακριά από εδώ"  ('here"). 

Η πρώτη λέξη στο σημείωμα είναι η "bibi"  και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun πρόκειται για μια λέξη που στην γλώσσα Ούρντου, η οποία ομιλείται στην Ινδία και το Πακιστάν, σημαίνει "η σύζυγος". Ενδεχομένως λοιπόν το σημείωμα να απευθύνεται στην σύζυγο κάποιου άνδρα. 

Σε ότι αφορά τα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στο σπίτι, σύμφωνα με τις φωτογραφίες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ήταν διπλωμένα και αρκετά χρησιμοποιημένα με πολλά από αυτά να προέρχονται από την Ινδονησία. 

Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση σχετικώς με το σημείωμα αλλά και άλλα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι ή για τα χαρτονομίσματα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ έχει λάβει πολύ καλή εκπαίδευση και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Το σπίτι του φίλου του όπου κρυβόταν με τον γιο του είναι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το κλαμπ Ρέινα όπου έγινε η σφαγή το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Μαζί του συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ο Ιρακινός φίλος του, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο.

Κατά πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού,  τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το διαμέρισμα που κρυβόταν ο Μασαρίποφ όλο αυτό το διάστημα, είναι πολυτελές και είχε νοικιαστεί από τους συνεργούς του που τον έκρυβαν εδώ και σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Μάλιστα ο δράστης επιχείρησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι, όταν εισέβαλαν στο χώρο οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες τον Ουζμπέκο αλλά πραγματοποίησαν την επιχείρηση τη Δευτέρα αφού πρώτα είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του αλλά και το ποιοι βρίσκονταν μαζί του.

  

Δειτε Επισης

Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία
«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω»-Η ατάκα της Χάρις που προκάλεσε αντιδράσεις
Εκτέλεσαν θανατοποινίτη για πρώτη φορά από το 2011 στη Νότια Καρολίνα