Άλλοι 30 νεκροί σε φυλακή της Βραζιλίας

Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν χθες βράδυ και διήρκεσαν 14 ώρες μέσα στη φυλακή του Αλκασουίς, κοντά στη Νατάλ, στη βορειοανατολική Βραζιλία.
 
Η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο της φυλακής σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο προαύλιο της φυλακής το πρωί με θωρακισμένα οχήματα και τερμάτισαν τις ταραχές.
 
"Σίγουρα υπάρχουν 30 και πλέον νεκροί", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός Οτασίλιο ντε Μεντέιρος, αρμόδιος για την έρευνα σε σχέση με τις ταραχές που προκλήθηκαν κατά τα φαινόμενα από συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων κρατουμένων για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης.
 
Οι αρχές είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 10 κρατούμενους νεκρούς. Ο αστυνομικός δεν διευκρίνισε αν σε αυτό τον νεότερο απολογισμό νεκρών περιλαμβάνονται μόνο κρατούμενοι ή και μέλη του σωφρονιστικού προσωπικού.
 
Aπό την αρχή της χρονιάς, η βία στις φυλακές έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατό κρατουμένων.
 
  

Δειτε Επισης

Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό