Τα «πειράματα» Κάρβερ, ο αμυντικός που αγνοείται και οι λεπτομέρειες…

Η επιτυχία από την καταστροφή απέχουν ελάχιστα. Η ήττα της Ομόνοιας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα δεν αποτελεί καταστροφή για τους «πράσινους» είναι, όμως, ένα τεράστιο πισωγύρισμα.
 
Γι’ άλλη μια φορά οι «πράσινοι» δεν έκαναν το βήμα παραπάνω που χρειάστηκε για να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι εννέα βαθμοί από την κορυφή της βαθμολογίας και το γεγονός πως προπορεύονται στη βαθμολογία άλλες τέσσερις ομάδες περιορίζουν τις πιθανότητες του τριφυλλιού για διεκδίκηση κάτι περισσότερο από μιας θέσης που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Της ήττας ακολούθησαν οι δηλώσεις Τζον Κάρβερ, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχληση του για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από μερίδα οπαδών της Ομόνοιας (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) και η ανακοίνωση της Θύρας 9 (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) που έκανε λόγο για «κουτσουρεμένη» ενδεκάδα και επιλογή παιχνιδιών.
 
Οι «αλχημείες», το… άχαστο και η τιμωρία
Η επιλογή του Τζον Κάρβερ ν’ αφήσει στον πάγκο τον Κατελάρη και να δώσει φανέλα βασικού στον Φυλακτού προξένησε εντύπωση, ενώ η λογική λέει πως προτιμήθηκε ο Καρλίτος στα στόπερ αντί του Όρσουλιτς, ώστε να δώσει ταχύτητα στα μετόπισθεν.
 
Η Ομόνοια το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Τα είχε χαμένα στην πίεση από ψηλά του Απόλλωνα, δεν μπόρεσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα και μάλλον ήταν τυχερή που το σκορ έμεινε στο 1-0.
 
Παίκτες κλειδιά των «πρασίνων» ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, διορθώθηκε η «αλχημεία» με την αντικατάσταση του Φυλακτού από τον Κατελάρη και η Ομόνοια έβαλε «θηλιά» στο λαιμό του Απόλλωνα.
 
Απείλησε με τον Σέρινταν, ισοφάρισε με τον Καρλίτος και έχασε την ευκαιρία της χρονιάς με τον Φλορέσκου. Στο ποδόσφαιρο όλα χάνονται και όλα μπαίνουν, όμως, όταν πετάς στον… κάλαθο των αχρήστων τέτοιες ευκαιρίες σε αγώνες ντέρμπι τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
 
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Απόλλωνας βγήκε στην κόντρα επίθεση και χάρη στο ταλέντο των ποδοσφαιριστών του (Ζοάο Πέδρο και Σαρδινέρο) και την προβληματική ανασταλτική λειτουργία της Ομόνοιας, που παρακολουθεί ανήμπορη σε γρήγορες επινοήσεις αντίπαλων, «τιμώρησε» τους «πράσινους».
 
Πότε θα έρθει ο αμυντικός;
Η αναζήτηση κεντρικού αμυντικού θα έπρεπε να ήταν η προτεραιότητα της Ομόνοιας στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Η αδυναμία στο κέντρο της άμυνας διαπιστώθηκε από πολύ νωρίς στη σεζόν και στις 15 Ιανουαρίου (στα μισά της μεταγραφικής περιόδου) οι «πράσινοι» δέχθηκαν μια ήττα που αν δεν τους βγάζει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος μειώνει αρκετά τις πιθανότητες τους. Κεντρικοί αμυντικοί της Ομόνοιας ήταν ο ακραίος μπακ Καρλίτος και ο 35άρης Βύντρα που «βαφτίστηκε» κεντρικός αμυντικός σε ηλικία 34 ετών.
 
Το μήνυμα του Κάρβερ
Η ώθηση που δίνουν στους παίκτες οι οπαδοί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι τεράστια. Αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει κάποιος που βρέθηκε στο ΓΣΠ και ένιωσε στο δεύτερο ημίχρονο πως «έσπρωξε» την Ομόνοια ο κόσμος στις εξέδρες.
 
Ο Τζον Κάρβερ παρά την πικρία της ήττας και το αίσθημα ευθύνης που ένιωθε μετά από αυτήν, δεν φοβήθηκε να εξωτερικεύσει την απογοήτευση του για τις αποδοκιμασίες που άκουσε από μερίδα φίλων της Ομόνοιας. «Εμένα αγνοήστε με, μην ανησυχείτε για μένα. Είναι δύσκολο για ένα προπονητή να δέχεται τόση κακομεταχείριση σε ένα 90λεπτο», είπε ο Άγγλος προπονητής και έριξε το μπαλάκι στη διοίκηση της Ομόνοιας.
 
Αν έστελνε την μπάλα στα δίκτυα ο Φλορέσκου και οι  «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Η Ομόνοια έχασε από λεπτομέρειες, όμως πρέπει να βρει τον τρόπο αυτές οι λεπτομέρειες να μην γέρνουν πάντα εναντίον της.
 
Είτε πρόκειται για μια χαμένη ευκαιρία που θα έκανε γκολ ένα πεντάχρονο, είτε πρόκειται για μια αδυναμία (κέντρο της άμυνας) που δεν διορθώνεται εδώ και μήνες, είτε πρόκειται για λανθασμένες επιλογές στον καταρτισμό της ενδεκάδας.
Διαφορετικά θα αδικεί τον εαυτό της.