Πακιστάν: Έκαψε ζωντανή την κόρη της για "λόγους τιμής" και καταδικάστηκε σε θάνατο

 Δικαστήριο του Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο μια γυναίκα επειδή έκαψε ζωντανή την κόρη της για να την τιμωρήσει επειδή τόλμησε να παντρευτεί χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειάς της.

Η Παρβίν Μπίμπι ομολόγησε στο ειδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η υπόθεσή της ότι σκότωσε την κόρη της, τον περασμένη Ιούνιο, επειδή "ντρόπιασε την οικογένεια", όπως είπε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η 18χρονη Ζενάτ Ραφίκ παντρεύτηκε τον Χάσαν Χαν και έφυγε μαζί του για να ζήσει με την δική του οικογένεια μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισοβίων δεσμών στον αδελφό της κοπέλας, τον Ανίς, καθώς διαπιστώθηκε ότι την ξυλοκόπησε άγρια, μαζί με τη μητέρα της, προτού η τελευταία να την περιλούσει με κηροζίνη και να την σκοτώσει.

Μετά τη δολοφονία της Ζενάτ, σε μια φτωχογειτονιά της Λαχόρης, κανένας από τους συγγενείς της δεν ζήτησε τη σορό της για να την κηδέψει. Η οικογένεια του συζύγου της παρέλαβε τελικά τα λείψανα και τα έθαψε νύχτα σε ένα κοιμητήριο κοντά στην πόλη.

Η βία κατά των γυναικών είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επικαλούμενη δημοσιεύματα η Επιτροπή αυτή ανέφερε ότι το 2015 καταγράφηκαν περισσότερα από 1.100 εγκλήματα τιμής. Το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε τον Οκτώβριο έναν νόμο εναντίον αυτου του είδους των "εγκλημάτων τιμής" με αφορμή τη δολοφονία της Καντίλ Μπαλόχ, μιας σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τον αδελφό της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες και ο δολοφόνος τους κάποιος συγγενής τους που γλίτωνε την τιμωρία επειδή τον "συγχωρούσαν" τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Με βάση τον νέο νόμο, οι συγγενείς μπορούν να "συγχωρέσουν" τον δολοφονό αν καταδικαστεί σε θάνατο, ωστόσο ο δράστης δεν αποφυλακίζεται αλλά η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια