De Morgen: Ευθύνες στον Ερντογάν για το ναυάγιο

 Στον Ρ.Τ. Ερντογάν επιρρίπτει τις ευθύνες για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η βελγική εφημερίδα De Morgen, καθώς, όπως σημειώνει, ο Τούρκος Πρόεδρος απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας για την επανένωση της νήσου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η De Tijd, σημειώνει κι αυτή ότι με την στάση του ο Τούρκος Πρόεδρος «σπείρει αμφιβολίες για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων», καθώς η κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για πάντα στο νησί λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας λύσης.

Τέλος με σκωπτικό τρόπο αντιμετωπίζει η De Morgen το πράσινο φως που έδωσε η τουρκική Εθνοσυνέλευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία. Λίγο ακόμα και το όνειρο του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2034 θα γίνει πραγματικότητα, παρατηρεί η εφημερίδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα