De Morgen: Ευθύνες στον Ερντογάν για το ναυάγιο

 Στον Ρ.Τ. Ερντογάν επιρρίπτει τις ευθύνες για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η βελγική εφημερίδα De Morgen, καθώς, όπως σημειώνει, ο Τούρκος Πρόεδρος απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας για την επανένωση της νήσου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η De Tijd, σημειώνει κι αυτή ότι με την στάση του ο Τούρκος Πρόεδρος «σπείρει αμφιβολίες για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων», καθώς η κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για πάντα στο νησί λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας λύσης.

Τέλος με σκωπτικό τρόπο αντιμετωπίζει η De Morgen το πράσινο φως που έδωσε η τουρκική Εθνοσυνέλευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία. Λίγο ακόμα και το όνειρο του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2034 θα γίνει πραγματικότητα, παρατηρεί η εφημερίδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου