H Aνόρθωση φρέναρε και πάλι την ΑΕΛ (pics+vid)

Έδαφος από τους πρωτοπόρους ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έχασε η ΑΕΛ, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 0-0 στο Τσίρειο με την Ανόρθωση. Θυμίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και στον Α’ γύρο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν έντονες λογομαχίες, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες με αποτέλεσμα να μην ξεκολλήσει ο δείκτης του σκορ από το Ο.

 
 
Πλέον, η ΑΕΛ με 41 βαθμούς έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και τέσσερις από την δεύτερη ΑΕΚ. H Aνόρθωση με 22 βαθμούς είναι στην 8η θέση.
 
 
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ανόρθωση που ανέβασε απόδοση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους, όμως όσες προσπάθειες τελείωσαν με σουτ προς την εστία σταμάτησαν από τον τερματοφύλακα Ρομό..
 
 
Η «Κυρία» ήταν η ομάδα που κράτησε περισσότερο την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο με το ποσοστό κατοχής να είναι υπέρ της με 59%-41%. Πάντως, η ΑΕΛ αν και υστέρησε στο πρώτο μέρος εντούτοις, όπως και η Ανόρθωση, είχε τρεις τελικές στο πρώτο ημίχρονο.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες και δεν είναι υπερβολή ότι η πιο κραυγαλέα ήρθε στο 79’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σίβου με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω.
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ άσκησε πίεση, επιχείρησε κάποια σουτ (με δράστη τον Πίτι), όμως δεν έβρισκε τους χώρους για να απειλήσει αισθητά την εστία του Κόπριβετς που έμεινε εν τέλει απαραβίαστη. 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: -
Κίτρινες: Μπουένο / Καρλίτος, Αγκιλάρ, Καλδερόν, Σίβου
Συνθέσεις:
ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): 
Ρομό, Κυριάκου, Φορτούνα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Σοάρες, Σόουζα (39' Νικολάου), Μπουένο (65' Μπλάνκο), Γεωργιάδης, Σαβανέ (75' Πίτι), Αρουαμπαρένα. 
Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Καλδερόν, Ερέρο, Αγκιλάρ, Οικονομίδης (90’ Νικολάου), Σίβου, Ζοάο Βίκτορ, Γκάμπριελ, Καρλίτος (90+3’ Αριστοτέλους), Καμπρέρα (75' Κολούνγκα).