Άρχοντας των ντέρμπι, διεκδικητής του τίτλου (video)

Την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη (μεγαλύτερο σερί επιτυχιών στη φετινή σεζόν) σημείωσε  ο Απόλλωνας που πέτυχε σπουδαίο διπλό επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ με 2-1.
 
Έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντριάν Σαρδινέρο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα (πρώτα του στο πρωτάθλημα) οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού παραμένουν αλάνθαστοι με τον Σοφρώνη Αυγουστή στον πάγκο τους (πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς) και απέδειξαν ότι δικαιούνται να ελπίζουν βάσιμα στην κατάκτηση του τίτλου.
Τρίτη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια) για τον Απόλλωνα που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και με 40 βαθμούς βρίσκεται, μείωσε στον ένα βαθμό την απόσταση από την τρίτη ΑΕΛ (έμεινε στο 0-0 με την Ανόρθωση), ενώ απέχει έξι από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.
Η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με τον Καρλίτος (62’), ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Φλορέσκου για να πάρει προβάδισμα στο σκορ (δείτε εδώ τη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς από τον Ρουμάνο) και κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε δεύτερο τέρμα από τον Σαρδινέρο στο 83’.
 

Οι «πράσινοι» έμειναν στην 5η θέση με 37 βαθμούς και έχασαν πολύτιμο έδαφος καθώς η διαφορά από την πρώτη θέση αυξήθηκε στους εννέα βαθμούς. O αγώνας είχε δύο όψεις με τον Απόλλωνα να είναι κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και την Ομόνοια στο δεύτερο. 

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης από τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Σοϊλέδης, Βύντρα, Καρλίτος, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Φυλακτού (59΄ Κατελάρης) Κλέιτον, Ντάρμπισάιαρ, Σέρινταν
 
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Γκόμες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Πέδρο, Σακέτι, Χάμπος, Ντα Σίλβα, Παπουλής (64΄ Σέρτζιο), Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (79΄ Πίεχ)