Γλίτωσε το έμφραγμα και πάει φορτσάτος κόντρα στην Ομόνοια (vid)

 Αν και λιγοψύχησε, εντούτοις ο Εθνικός κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο του διπλό, κόλλησε για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν δεύτερη συνεχόμενη νίκη κερδίζοντας 3-2 την Αναγέννηση και πιέσει για να βρεθεί στην εξάδα.
 
Η ομάδα της Άχνας βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ με 3-1, όμως η Αναγέννηση αντέδρασε μείωσε και στα τελευταία λεπτά μπορούσε να κάνει τη ζημιά στον Εθνικό. Μάλιστα, σκόραρε αλλά ορθά δεν μέτρησε το γκολ λόγω οφσάιντ.
 

 
 
Ο Εθνικός έφθασε τους 24 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση έχοντας πλησιάσει στους 2 βαθμούς την 7η Νέα Σαλαμίνα. Η Αναγέννηση παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς αγνοώντας ακόμη τη νίκη.
 
Το τρίποντο του Εθνικού δίνει ψυχολογία και για την ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στην Ομόνοια για το κύπελλο (0-0 ο πρώτος αγώνας).
 
Μέχρι το 30’ ο Εθνικός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0 κυριαρχώντας πλήρως στον αγωνιστικό χώρο σε βάρος των γηπεδούχων. Η αρχή έγινε μόλις στο 7’ με τον Ζελάγια να κάνει το 1-0 με σουτ.
 
Το δεύτερο χτύπημα ήρθε στο 23’ με δράστη τον Χατζηβασίλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του σκόρερ του πρώτου τέρματος. Το καλό τρίτωσε για τον Εθνικό στο 27’, όταν ο Κιπιάνι κρέμασε τον Μάστρου κάνοντας το 3-0.
 
 
Εκεί που όλα έδειχναν ότι το απόγευμα θα ήταν ήσυχο για τον Εθνικό, στο 31’ η Αναγέννηση μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Χριστοδούλου με κεφαλιά να μειώνει σε 2-1.
 
Η ομάδα της Δερύνειας έγινε ακόμη πιο απαιτητική και στο 60’ ο Φουρτάδο ανατράπηκε από τον Κρατσούνοφ και έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ήταν εύστοχος και έτσι διαμορφώθηκε το 3-2.
 
 
Η Αναγέννηση συνέχισε να πιέσει και να κυνηγά και άλλο ένα τέρμα που θα έφερνε την ισοφάριση. Στο 88’ ο Ευθυμίου βρήκε δίχτυα, όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 90+2’ όταν το σουτ του Ρίβας αποκρούστηκε από τον Μπογκαντίνοφ.
 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Σκόρερ:
31’ Χριστοδούλου, 60’ πεν. Φουρτάδο / 7’ Ζελάγια, 23’ Χατζηβασίλης, 27’ Κιπιάνι
Κίτρινες: Κολάνης, Φωτίου.
Συνθέσεις:
Αναγέννηση: 
Μάστρου, Φωτίου, Ευθυμίου, Ντιαλό, Θεράποντος (75΄ Ρίβας), Χριστοδούλου (65΄ Κολάνης), Νατσιόπουλος. Μπριτζίτο, Βέσλεμ, Κάλεζιτς (52΄ Σωτηρίου), Φουρτάδο.
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ (81΄ Ενέσκου), Κιπιάνι (58΄ Γκαβρίλα), Χατζηβασίλης, Σικάρσκι (65΄ Μουλαζίμης), Φιλίποφ, Κυπριανού, Κρατσούνοφ, Ζελάγια.