Υπέρ της λύσης δύο κρατών η διάσκεψη του Παρισιού για μεσανατολικό

Η διεθνής κοινότητα που συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι επανέλαβε τη δέσμευσή της υπέρ της λύσης των δύο κρατών και δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει μονομερείς ενέργειες που τυχόν ληφθούν από τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους, κυρίως σε σχέση με τα σύνορα ή την Ιερουσαλήμ. Περισσότερες από 70 χώρες κάλεσαν τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους "να αποδείξουν τη δέσμευσή τους για τη λύση των δύο κρατών και να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες που θα προδίκαζαν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, κυρίως σε σχέση με τα σύνορα, την Ιερουσαλήμ, τους πρόσφυγες", προσθέτοντας ότι αν ληφθούν τέτοιες ενέργειες "δεν θα αναγνωριστούν" από τις χώρες αυτές.
 
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν ανάρμοστο να περιληφθεί σε ανακοίνωση της διεθνούς διάσκεψης του Παρισιού στόχος της οποίας είναι η ειρήνευση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, μια αναφορά στα σχέδια της μέλλουσας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.
 
"Αυτό συζητείται δημόσια στη χώρα μου και δεν έχει θέση στα διεθνή συνέδρια προς το παρόν. Είναι ανάρμοστο", δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους μετά τη διάσκεψη.
 
Ο Κέρι δήλωσε επίσης ότι ελπίζει η νέα αμερικανική κυβέρνηση να συμφωνήσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα στο Καζακστάν με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία για τον τερματισμό της συριακής σύγκρουσης. 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα