Τι είναι το σύνδρομο της κούνιας που στοίχισε τη ζωή του βρέφους στο Παραλίμνι

Στο σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου οφείλεται ο θάνατος του 2,5 μηνών βρέφους, από τη Βουλγαρία, που εντοπίστηκε χθες νεκρό από τον πατέρα του, στο κρεβατάκι του, στην κατοικία όπου διαμένουν, στην επαρχία Αμμοχώστου.
 
Αυτό κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους  που διενήργησε σήμερα το πρωί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου.
 
Σύμφωνα με την κυρία Αντωνίου, «ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε «αιφνίδιο θάνατο της κούνιας. Ωστόσο έχουν ληφθεί ιστοί από τη σορού του βρέφους, οι οποίοι θα σταλούν για ιστολογικές εξετάσεις».
 
Πρόσθεσε ακόμα  ότι «ο θάνατος του βρέφους δεν σχετίζεται με τραύμα το οποίο, σύμφωνα με τον πατέρα, προκλήθηκε από παιχνίδι που αιωρείτο πάνω από το μωρό και έπεσε πάνω στο πρόσωπο του. Το συγκεκριμένο τραύμα δεν σχετίζεται καθόλου με το περιστατικό που ανέφερε ο πατέρας», ξεκαθάρισε.
 
Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 01.50 χθες τα ξημερώματα ενημερώθηκε τηλεφωνικώς το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων Αμμοχώστου από πολυκλινική στο Παραλίμνι ότι γύρω στις 01.40 μεταφέρθηκε στη κλινική νεκρό βρέφος.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βρέφος φαίνεται να κοιμόταν σε δωμάτιο της κατοικίας όπου διαμένει και εντοπίστηκε να μην αναπνέει από τον πατέρα του. Το βρέφος μεταφέρθηκε στην πολυκλινική όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Τι είναι το SIDS

Το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS) αναφέρεται εξ ορισμού στον απροσδόκητο θάνατο ενός βρέφους (σπάνια μικρού παιδιού), κατά τον οποίο η αιτία του θανάτου δεν είναι λόγω του ιστορικού (π.χ.  προηγούμενες σοβαρές ασθένειες.) ,ούτε προσδιορίζεται με την νεκροψία.
 
Ο αιφνίδιος θάνατος ,παρά την μείωση σε πολλές χώρες κατά 30 έως 50 τοις εκατό, συνεχίζει ακόμα να είναι υπεύθυνος για τους περισσότερους από τους θανάτους στην παιδική ηλικία.
 
Τι προκαλεί SIDS;
 
Το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου Βρεφών) δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Για περισσότερα από εκατό χρόνια ψάχνουμε την αιτία για αυτό. Όπως συμβαίνει με πολλές ασθένειες, πιθανόν να εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες στην εκδήλωση αυτής της φοβερής κατάστασης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
 

Δειτε Επισης

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του
Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»