Δύο Ουιγούροι συνελήφθησαν για την επίθεση στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης

Δύο Ουιγούροι Κινέζοι συνελήφθησαν στην Τουρκία, σε σχέση με τη φονική επίθεση της Πρωτοχρονιάς εναντίον του νυκτερινού κέντρου Reina της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.  

Οι δύο ύποπτοι, τα ονόματα των οποίων είναι Όμαρ Ασίμ και Αμπουλιέζι Αμπουντουχαμίτι, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», «αγορά πυροβόλων όπλων χωρίς άδεια» και «συνέργεια στον φόνο 39 προσώπων», μετέδωσε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο έναν εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Ικόνιο (νότια Τουρκία) είχε δει τον Ασίμ παρέα με τον ύποπτο ως δράστη της επίθεσης στο νυκτερινό κέντρο, η ακριβής εθνικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει παρά το εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί εναντίον του.

Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία