Τιμούρ: «Η “Μεγάλη Κυρία” προσπαθεί να βρει άντρα και δεν μπορεί»

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μιλώντας στην εκπομπή «Όλα Μάλε» στον Super ΣΠΟΡ FM απάντησε αν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει στην Ανόρθωση.
 
«Δεν είναι θέμα αν με ενδιαφέρει ή όχι. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι ευθύνη των ανθρώπων που διοικούν τα σωματεία, αλλά ευθύνη και εκείνων που τους βάζουν εκεί. Για να γίνει εταιρεία η Ανόρθωση χρειάστηκε να διαλύσουν καταστατικά.
 
Με το ΑΠΟΕΛ, παίζαμε Τσάμπιονς Λιγκ και χάσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας και κατέβηκε η κερκίδα. Φώναζαν ότι τους κατέστρεψα.  Δεν μπορείς. Το σωστό είναι τελειώσεις το πρωτάθλημα και να περιμένεις.
 
Δεν ξέρω τι να περιμένω. Η «Μεγάλη Κυρία» του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, προσπαθεί να βρει άντρα και δεν μπορεί. Δεν γίνεται να λέμε μόνο Ανόρθωση, Αμμόχωστος, Προσφυγιά. Ήμασταν τότε εκεί και δεν είχαμε τίποτα. Μας έκοψαν τα νερά. Χαρίσαμε λεφτά, έκοψαν το μισθό μας 50%.
 
Μείναμε εκεί, εγώ ο Νίκος Νικολάου και κάποιοι άλλοι και μας εγκατέλειψαν. Πετύχαμε γατί αγαπούσαμε και θέλαμε το καλό της ομάδας. Αυτοί που πηγαίνουν εκεί, πάνε για δικούς τους σκοπούς.
 
Διαλύθηκε η ομάδα για το καλό κάποιων ανθρώπων που ήταν στην ομάδα. Δεν μπορείς να διοικήσεις κυπριακή ομάδα από το Skype.
 
Γιατί είναι πετυχημένο το ΑΠΟΕΛ; Επειδή έχει πρόεδρο που είναι 24 ώρες εκεί. Γιατί είναι επιτυχημένη η ΑΕΚ; Είναι ένας άνθρωπος εκεί κοντά στην ομάδα. Το ίδιο και ο κίρζης. Εδώ θέλουμε να διοικήσουμε από το Skype την ομάδα». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Πάντως, ο Γεωργιανός τεχνικός μίλησε και για την πιθανότητα που υπήρξε να επιστρέψει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το 2015: «Κάποιοι γνωστοί με πήραν τηλέφωνο για να συναντηθώ με τον κ. Πουλλαΐδη. Πήγα, δεν είπα τίποτα., έφαγα ένα ωμό σουβλάκι και δεν έγινε τίποτα. Την επόμενη μέρα ήταν να πάω στο Λονδίνο και με πήραν τηλέφωνο κάποιοι φίλοι και μου είπαν ότι ανακοινώθηκε ο Πάους. Τότε με είχε πάρει 10 φορές ο Κίρζης να συνεργαστούμε και του εξήγησα την κατάσταση».
 
Σε άλλο σημείο για ενδεχόμενη επιστροφή του είπε: 
«Η Ανόρθωση ήταν πάντα στο μυαλό μου. Ακόμη και όταν ήμουν και στο ΑΠΟΕΛ. Έχω αφιερώσει τα καλύτερα μου χρόνια. Κάθε μέρα μόνο για αυτό συζητάμε. Χρειάζεται τα λεφτά αλλά και κάποιους ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά. Έχει μεγάλη ευθύνη και ο κόσμος γιατί  έπρεπε να αντιδράσουν. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Πάους που είναι καλός προπονητής και κύριος. Πέρσι ήταν μπροστά 4 βαθμούς μπροστά και έμειναν 24 πίσω. Όταν λέει ο καθένας ποιο παίκτη θέλει δεν γίνεται δουλειά. Εγώ έλεγα του Ανδρέα (Παντελή), πόσα λεφτά χρειαζόμασταν για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα και προχωρούσα.  Υπάρχει μολυσμένη κατάσταση στην Ανόρθωση. Τα έχω συνηθίσει αυτά. Ούτε όταν ήμουν εγώ εκεί ήταν όλα ρόδινα. Ξέρεις πόσοι λύκοι ήταν μαζεμένοι γύρω από την ομάδα; Δεχόμασταν πόλεμο. Είμαστε θύματα για να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα».