Εκατόμβες παιδιών στην Υεμένη από την κλιμάκωση του πολέμου

Σχεδόν 1.400 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη και παράλληλα 2.000 σχολεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αφότου ο πόλεμος στη χώρα κλιμακώθηκε, τον Μάρτιο του 2015, τόνισε σήμερα στη Σαναά εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF). "Από την κλιμάκωση της σύρραξης, τα Ηνωμένα Εθνη μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι σχεδόν 1.400 παιδιά σκοτώθηκαν και πάνω από 2.140 τραυματίστηκαν", δήλωσε στον Τύπο η εκπρόσωπος της UNICEF στην Υεμένη, η Μαριτσέλ Ρελάνιο.
 
Παράλληλα "σχεδόν 2.000 σχολεία στην Υεμένη δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν διότι καταστράφηκαν, ή υπέστησαν ζημιές, ή αξιοποιούνται για την υποδοχή οικογενειών εκτοπισμένων, ή χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς", συνέχισε η ίδια.
 
Η Ρελάνιο είπε πως ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν την Τρίτη σε αεροπορικό βομβαρδισμό κοντά σε σχολείο. Ένας στρατιωτικός κι ένας γιατρός έδωσαν χθες έναν βαρύτερο απολογισμό της επιδρομής αυτής, που αποδόθηκε στη συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας: έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, και δεκατρείς τραυματίες.
 
Η ίδια επανέλαβε την έκκληση του Ταμείου προς όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές και προς όλους όσοι μπορούν να ασκήσουν επιρροή στα αντίπαλα στρατόπεδα να φροντίσουν να "προστατεύονται τα παιδιά και να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον σχολικών υποδομών".
 
Ακόμη, η Ρελάνιο κάλεσε τους αντιμαχόμενους να διευκολύνουν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να πάψουν να στρατολογούν παιδιά. Κατά την ίδια, στον πόλεμο παίρνουν μέρος 1.363 παιδιά που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των αντίπαλων δυνάμεων. Η εκπρόσωπος της UNICEF ανέφερε πως το 2016 προσφέρθηκε από την οργάνωση αυτή ιατρική βοήθεια σε πάνω από ένα εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών και σε πάνω από 500.000 μέλλουσες ή θηλάζουσες μητέρες, "παρά τη δύσκολη κατάσταση επί του πεδίου".

Δειτε Επισης

Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Αναστάτωση σε πτήση προς την Κύπρο-Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω... αιθέριων ελαίων
Ζημιές σε Λύκειο στη Λακατάμια-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά στο γραφείο της Διευθύντριας
Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο
Μυστήριο με την αρπαγή του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο-Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Χειροπέδες σε 35χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 12,5 κιλά κάνναβης (pics)
Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος οδηγός μετά από τροχαίο-Κατέπεσε σε χωράφι βάθους 25 μέτρων
Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις