Οι ψήφοι των παικτών του κυπριακού ποδοσφαίρου για τους κορυφαίους της FIFΑ

Στη ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων του 2016 που διεξάγει κάθε η FIFA σε συνεργασία με την FIFPro  λαμβάνουν μέρος συνολικά 26,516 παίκτες από συνολικά 69 χώρες.

Ανάμεσά τους και η Κύπρος, με 425 ποδοσφαιριστές (μοιρασμένο το ποσοστό ανάμεσα σε ξένους και ντόπιους) να δίνουν τη δική τους ψήφο. Οι επιλογές που δόθηκαν από το νησί μας, κατά 10/11 ήταν και στην τελική ενδεκάδα που βραβεύθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση.

Η μοναδική επιλογή που τελικά δεν ψηφίστηκε στη φετινή διαδικασία ήταν του Πογκμπά, ο οποίος δεν βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα. Αντί του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους καλύτερους συμπεριλήφθηκε ο Κρόος της Ρεάλ.

Οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Κύπρο: Νόιερ (Mπάγερν), Άλβες (Γιουβέντους), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Ράμος (Ρεάλ), Μαρσέλο (Ρεάλ), Μόντριτς (Ρεάλ), Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Ρονάλντο (Ρεάλ), Σουάρες (Μπαρτσελόνα), Μέσι (Μπαρτσελόνα).

Θυμίζουμε ότι την κορυφαία 11άδα για το 2016 απαρτίζουν, σύμφωνα με την FIFA και την FIFPro, εννιά παίκτες που αγωνίζονται στην Ισπανία, ένας από Ιταλία και ένας από Γερμανία. Συγκεκριμένα, οι έντεκα παίκτες που την αποτελούν είναι οι: Νόιερ (Μπάγερν) Άλβες (Γιουβέντους), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Ράμος (Ρεάλ), Μαρσέλο (Ρεάλ), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Κρόος (Ρεάλ), Μόντριτς (Ρεάλ), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Σουάρες (Μπαρτσελόνα), Ρονάλντο (Ρεάλ).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή χρονιά οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Κύπρο είχαν ψηφιστεί όλες στην καλύτερη ενδεκάδα του 2015.