ΑΠΟΕΛ: Μεταγραφή αλά… Αΐλτον!

Στην κούρσα για τη διαδοχή του Καρλάο στο ρόστερ (και στην ενδεκάδα, ενδεχομένως) του ΑΠΟΕΛ ο Σεντρίκ Γιαμπερέ έχει πάρει κεφάλι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Αν τελικά ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, ο 26χρονος Αφρικανός άσος θα συγκρίνεται σε μια βασική παράμετρο με την πιο ακριβή μεταγραφή (και μία από τις πλέον πετυχημένες) στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων»: αυτή του Αΐλτον Αλμέιδα!

 


Ποιον κοινό παρονομαστή μπορεί να έχουν δύο μεταγραφές με διαφορά 6,5 χρόνων; Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ λύνει τον γρίφο. Σύντομη αναδρομή: όταν το καλοκαίρι του 2010 ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Μάρτσιν Ζεβλάκοφ στη γραμμή κρούσης, στο μυαλό του ήλθε ένας παίκτης, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ένα χρόνο νωρίτερα: ο Αΐλτον που ως παίκτης της Κοπεγχάγης είχε παίξει εναντίον του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009.


Επιστροφή στο σήμερα: αναζητώντας τον διάδοχο του Καρλάο ο Τόμας Κρίστιανσεν βαδίζει στα χνάρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και φέρνει στο νου του έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση 18 μήνες νωρίτερα: τον Σεντρίκ Γιαμπερέ που ως παίκτης της Μπορντό είχε τεθεί αντίπαλος της ΑΕΚ, στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ το 2015.
Ποιος είπε ότι η ιστορία δεν κάνει κύκλους;