Πως θα γίνεται η διαχείριση των ΜΕΧ της Ελληνικής

Ως μια κίνηση, η οποία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο τραπεζικό ίδρυμα. στους πελάτες της και γενικότερα στην κυπριακή οικονομία, βλέπει η Ελληνική Τράπεζα την κίνησή της να προχωρήσει σε συμφωνία με την τσεχική εταιρεία APS για σύσταση νέας εταιρείας διαχείρισης Μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και Ακινήτων.
 
«Όλοι κάνουν λόγο για αποφασιστική και έγκαιρη αντιμετώπιση των Μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων. Σαφώς η κίνηση της Ελληνικής Τράπεζας είναι προς αυτή την κατεύθυνση και γι αυτό ακριβώς το λόγο και η προσπάθειά μας αυτή έχει την πλήρη στήριξη των εποπτικών αρχών», αναφέρει χαρακτηριστική η Τράπεζα. 
 
Στη νέα εταιρεία, ο στρατηγικός εταίρος της Ελληνικής Τράπεζας θα κατέχει το 51% και η τράπεζα το 49% και θα μεταφερθεί η διαχείριση όλου του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ( περίπου €2,4 δις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις και €30  εκατομμύρια ακίνητα).Το χαρτοφυλάκιο και τα ακίνητα θα παραμείνουν στον ισολογισμό της τράπεζας και η τελική ευθύνη όσον αφορά το κάθε δάνειο παραμένει στην Τράπεζα. Όπως επισημαίνει το τραπεζικό ίδρυμα, η εν λόγω συμφωνία δεν αφορά πώληση δανείων. 
 
Διαβάστε περισσότερα στο InBusinessNews