Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις διαφορές

"Πάω στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών", απάντησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Μαλτέζικης Προεδρίας στη Βαλέτα, για την  στρατηγική του επιλογή, να μεταβεί προσωπικά στην Γενεύη, τη στιγμή που Ερντογάν, Τσίπρας και Μέι διστάζουν.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε: “Εχω προσωπικό ενδιαφέρον στην επανένωση της νήσου ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ δραματοποιούμε υπέρμετρα την κατάσταση λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Γενεύη είναι η τελευταία ευκαιρία ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Επεξηγώντας το προσωπικό του ενδιαφέρον τόνισε: “Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφθηκα την Κύπρο στο παρελθόν, ο λόγος για τον οποίο είμαι σε μόνιμη επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί: Είναι για την ειρήνη. Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο. Γιαυτό θα πάω ο ίδιος στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών. Είναι ένα ρίσκο, αλλά όταν μιλάμε για την ειρήνη, αυτοί που δεν  παίρνουν κανένα ρίσκο, παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο.”

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κομισμόν τόνισε: "Πάω αύριο στη Γενεύη γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επανενώσουμε το νησί. Οι δύο ηγέτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μίλησα στο τηλέφωνο σήμερα με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και θα μιλήσω και με το Γάλλο Πρόεδρο για το θέμα.  Ελπίζω να κλείσουμε αυτόν τον φάκελο τις επόμενες ώρες και μέρες".

Πηγή; ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς