Και τώρα… «Δασάκι»! (video)

Ανοικτούς λογαριασμούς εν όψει της δεύτερης αναμέτρησής τους (18/1) άφησαν Ομόνοια και Εθνικός Άχνας στο ΓΣΠ. Στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 16 του κυπέλλου Coca Cola οι «πράσινοι» παρά την υπεροχή και το πλεόνασμα ευκαιριών απέτυχαν να σκοράρουν και πλέον θα διεκδικήσουν την είσοδο στα προημιτελικά στην (απόρθητη εδώ και μήνες) έδρα του προσφυγικού σωματείου.
 
Δοκάρι στα 33’’!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κλέιτον να σημαδεύει το δοκάρι στα 33 δευτερόλεπτα. Μετά από κάποιες εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες (5’ Σέρινταν, 17’ Κωνσταντινίδης / 4’ Πιντσέλι, 29’ Κιπιάνι) η οικοδέσποινα απώλεσε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία της: από κόρνερ του Μαργκάσα και κεφαλιά του Βύντρα ο Φιλίποφ αποσόβησε πάνω στη γραμμή το 1-0. Μέχρι την ανάπαυλα οι Κλέιτον (36’) και Ντάρμπισαϊαρ (39’) είχαν υποχρεώσει τον Μπογκατίνοφ στις πρώτες σωτήριες επεμβάσεις του στο παιχνίδι.
 
Αποβολή Πιντσέλι
Η επανάληψη ξεκίνησε μ’ ένα ορθώς ακυρωθέν τέρμα (ως οφσάιντ) του Ντάρμπισαϊαρ (48’), όμως μετά από ένα καλό σουτ του Μαργκάσα (57’) η παραγωγή φάσεων από πλευράς «τριφυλλιού» ελαχιστοποιήθηκε.
Ο Τζον Κάρβερ επιχείρησε να δώσει πνοή στην ομάδα του περνώντας διαδοχικά τους Αγκάγεφ (σ.σ. πρώτη συμμετοχή του Ισραηλινού μετά τις 2 Οκτωβρίου), Ρουσιά και Κύπρου. Ο τελευταίος πέρασε στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Πιντσέλι (84’, δεύτερη κίτρινη), ωστόσο ούτε με αριθμητικό πλεονέκτημα κατάφεραν οι «πράσινοι» να φτάσουν στο γκολ και στη νίκη.
 

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Κρέσιτς - Κωνσταντινίδης, Όρσουλιτς, Βύντρα, Σοϊλέδης (87’ Κύπρου) - Φλορέσκου (66’ Αγκάγεφ) - Κατελάρης, Μαργκάσα - Κλέιτον - Ντάρμπισαϊαρ, Σέρινταν (76’ Ρουσιάς).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυπριανού, Στόιτσεφ, Κρατσούνοφ, Φιλίποφ - Πιντσέλι, Ντόβμπνια - Χατζηβασίλης, Ζελάγια (61’ Ιλουρίτζε), Κιπιάνι (76’ Ενέσκου) - Κατσαράβα (91’ Αράμπαλ).