Αυξάνονται και πληθύνονται οι προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ υποψήφιοι

  Ανεβαίνει μέρα με την μέρα ο αριθμός των υποψήφιων δημάρχων που εξαγγέλλουν επίσημα την υποψηφιότητά τους και, είτε προέρχονται από τον χώρο του ΔΗΣΥ είτε υποστηρίχθηκαν από το κόμμα στις δημοτικές εκλογές του 2011 είτε διεκδικούν για πρώτη φορά.    
Μέχρι στιγμής, επισήμως τις υποψηφιότητες τους ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου(εξελέγη το 2011 με τη στήριξη του ΔΗΣΥ), ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος(εξελέγη το 2011 με τη στήριξη του ΔΗΣΥ), ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας Λούης Δημητρίου για τη δημαρχία της Λάρνακας(διεκδικεί για πρώτη φορά), ο αντιδήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους για το Στρόβολο, ενώ μόλις χθες, ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος το 2011 κέρδισε ως αντάρτης τον επισήμως υποστηριζόμενο από τον ΔΗΣΥ υποψήφιο και μέχρι τότε δήμαρχο της κωμόπολης, Αντρέα Ευαγγέλου.
Την ίδια ώρα, διά συνεντεύξεων ή δηλώσεων τους σε ΜΜΕ, τις υποψηφιότητές τους εξήγγειλαν μέχρι σήμερα, ο δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης(υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ το 2011), ο συναγερμικός αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, καθώς και ο εκ των δημοτικών συμβούλων του κόμματος στην Έγκωμη, Φοίβος Ζαχαριάδης.  
Πέραν των πιο πάνω, θα πρέπει να σημειωθεί, δεκάδες άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ σε διάφορους Δήμους έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και το έχουν κοινοποιήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς ωστόσο έως τώρα να έχουν προβεί σε επίσημη δημόσια εξαγγελία υποψηφιότητας.
Υπενθυμίζεται ότι όπως αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, τις αποφάσεις για το ποιους υποψήφιους δημάρχους θα υποστηρίξει το κόμμα, θα τις λάβει το ίδιο το Πολιτικό Γραφείο σε νέα συνεδρία του που θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτέμβρη. Σε ό,τι αφορά τους κομματικούς, προβάδισμα εξασφάλισης στήριξης από τον ΔΗΣΥ, βάσει σχετικής απόφασης που λήφθηκε από την ηγεσία της παράταξης, θα έχουν όσοι νυν δήμαρχοι ενδιαφέρονται για επανεκλογή, μετρούν μόνο μια θητεία και αξιολογούνται ως επιτυχημένοι.
Απ’ εκεί και πέρα, ο ΔΗΣΥ φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε στήριξη μη συναγερμικών υποψηφίων  και σε μεγάλους Δήμους, και συγκεκριμένα σε Δήμους όπου θεωρείται πως προς το συμφέρον του κόμματος θα ήταν η σύναψη συνεργασιών.
Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι τις 10 του μήνα, τρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων από ενδιαφερόμενα μέλη, φίλους ή υποστηρικτές του ΔΗΣΥ, για τα κομματικά ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του κόμματος.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»