Νέος Υπαρχηγός της ΕΦ ο Ανδρέας Μαρκίδης - Έγινε η τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό

Τη διαβεβαίωση ότι θα αναλώσει το άπαν των δυνάμεων του για να συμβάλει στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς έδωσε , ο νέος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Ανδρέας Μαρκίδης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σήμερα το πρωί, κατά την τελετή διαβεβαίωσής του, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Περιμένουμε από εσάς τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς θεωρούμε, όπως πρόσθεσε, ότι ρόλος της Εθνικής Φρουράς στην καθιέρωση της ασφάλειας ήταν και παραμένει κρίσιμος. Μίλησε επίσης για την ανάγκη η Εθνική Φρουρά να ενεργήσει ως «αποτελεσματικός βραχίονας, μέσω του οποίου η χώρα μας θα  διασφαλίζει την παρουσία και τα συμφέροντα της σε ολόκληρη την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης».
 
«Αναλαμβάνετε τα νέα σας καθήκοντα σε μία περίοδο καθοριστική τόσο για την πατρίδα μας, όσο και ιδιαίτερα για την Εθνική Φρουρά. Στους μήνες που ακολουθούν η Εθνική Φρουρά, θα αλλάξει οριστικά μορφή μετατρεπόμενη σε ένα ευέλικτο Σώμα, με ημιεπαγγελματική μορφή», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, πρόσθεσε, «θα κριθεί από την ικανότητα του Σώματος να ενσωματώσει αποτελεσματικά τους νέους επαγγελματίες οπλίτες καθώς επίσης και στη δυνατότητα της ηγεσίας του Σώματος να υλοποιήσει το βαρύ πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχετε διαμορφώσει στο ΓΕΕΦ».
 
«Θα σας παρακολουθούμε και περιμένουμε από εσάς, τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καθώς θεωρούμε πως ο ρόλος της Εθνικής Φρουράς στην καθιέρωση της ασφάλειας ήταν και παραμένει κρίσιμος», σημείωσε.
 
Αναφορά έκανε στις αναταράξεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, την τρομοκρατία καθώς και στην πρόκληση του προσφυγικού ρεύματος. Σε σχέση με την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου τόσο στην Κύπρο, όσο και σε γειτονικές φιλικές χώρες, επεσήμανε ότι «τα νέα δεδομένα υποχρεώνουν και την Εθνική Φρουρά να εντάξει στις ιεραρχήσεις της τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ως ένας αποτελεσματικός βραχίονας, μέσω του οποίου η χώρα μας θα  διασφαλίζει την παρουσία και τα συμφέροντα της σε ολόκληρη την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης».
 
Σε σχέση με το Κυπριακό, σημείωσε ότι «χωρίς υπερφίαλες διακηρύξεις, θα ήθελα να δώσω το μήνυμα πως όσο ο τουρκικός στρατός παραμένει στο νησί μας, παραμένει και πρώτιστο καθήκον της Εθνικής Φρουράς να διασφαλίσει με την αποτρεπτική της ισχύ, την ειρήνη και την ασφάλεια στους πολίτες του κράτους μας».
 
H τουρκική κατοχή - όπως προείπα - συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «εξακολουθεί να υπάρχει αλλά την ίδια στιγμή τα γεωπολιτικά δεδομένα άλλαξαν άρδην».
 
Πρόσθεσε πως «ανάλογες, λοιπόν, πρέπει να είναι και οι προσαρμογές στις οποίες οφείλει να προβεί και η Εθνική Φρουρά».
 
«Αυτό το στόχο οφείλει να υπηρετεί, μεταξύ άλλων, και η ευρεία προσπάθεια ανασυγκρότησης της Εθνικής Φρουράς η οποία βρίσκεται σήμερα στο τελικό της στάδιο», είπε.
 
Από την πλευρά του, ο νέος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι «γνωρίζοντας την τιμή και την ευθύνη που απορρέει από την τοποθέτηση μου στη θέση αυτή και την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα αναλώσω το άπαν των δυνάμεων μου, αφενός μεν για να δικαιώσω τις προσδοκίες σας κ. Πρόεδρε και αφετέρου για να συμβάλω τόσο στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς - όπως γνωρίζετε όλοι γίνεται μια πολυεπίπεδη προσπάθεια - όσο και στην αναδιοργάνωση της, κάτι που απαιτεί κόπο και χρόνο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 
  

Δειτε Επισης

Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους