Κόκκινη γραμμή η Κερύνεια, θέλουν ΔΗΚΟ τους και τον Δήμο Πάφου

 
   Ανεβάζουν τις στροφές της κομματικής μηχανής ενόψει δημοτικών εκλογών στο ΔΗΚΟ, εντατικοποιώντας τις διεργασίες για επιλογή των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει το κόμμα.
Σε εξέλιξη αυτή την περίοδο βρίσκονται συνεχείς διαβουλεύσεις της ηγεσίας με τις Επαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές στις δημαρχούμενες περιοχές, κατά τις οποίες εξετάζεται η κατάσταση πραγμάτων σε κάθε Δήμο και τίθενται στο τραπέζι τα ονόματα των ενδιαφερόμενων ΔΗΚΟϊκών, αλλά και οι όποιες άλλες πιθανές επιλογές υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΗΚΟ εμφανίζεται έτοιμο για συνεργασίες και στήριξη υποψηφίων προερχόμενων από άλλους κομματικούς χώρους(σ.σ. προσβλέπουν στη μέγιστη δυνατή συνεργασία με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου χωρίς να αποκλείουν και υποψήφιους άλλων κομμάτων), την ίδια ώρα όμως ξεκαθαρίζουν πως υπάρχουν και οι Δήμοι εκείνοι, που για το κόμμα αποτελούν κόκκινη γραμμή.
Κλασικότερο παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Κερύνειας, τον οποίο το ΔΗΚΟ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσει με ΔΗΚΟϊκό υποψήφιο και αναμένεται μάλιστα εντός των προσεχών ημερών να καταλήξει και στο όνομα του υποψήφιου του. Στο ΔΗΚΟ, τονίζουν πως για το κόμμα τους η Κερύνεια έχει συμβολική σημασία και αξία, ενώ σημειώνουν ταυτόχρονα τα ιδιαιτέρως ψηλά ποσοστά του κόμματος στον συγκεκριμένο Δήμο.
Με ΔΗΚΟϊκό υποψήφιο θέλει επίσης να διεκδικήσει το ΔΗΚΟ τον Δήμο Πάφου, όπου τα ονόματα που συζητούνται εντόνως είναι αυτά των Αντώνη Αντωνίου, Χρίστου Πατσαλίδη και Χρύσανθου Σαββίδη. Ωστόσο, στο ΔΗΚΟ δεν αποκλείουν εντελώς το ενδεχόμενο, αν τελικά κριθεί ως ορθότερη μια άλλη επιλογή, να υποστηρίξουν υποψήφιο προερχόμενο από άλλο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου. Προτεραιότητα και στόχευση όμως, όπως έχει προαναφερθεί, αποτελεί η διεκδίκηση της δημαρχίας με ΔΗΚΟϊκό υποψήφιο.
Στον Δήμο Λεμεσού, το ΔΗΚΟ θα λάβει την απόφασή του ανάλογα με το τι θα πράξει τελικά ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου. Και αυτό, καθώς έντονη είναι η άποψη των τοπικών στελεχών του κόμματος πως ο κ. Χρίστου είχε μια πετυχημένη θητεία και ότι σε περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος θα πρέπει να στηριχθεί από το ΔΗΚΟ. Συνεπώς, αν ο κ. Χρίστου θέσει υποψηφιότητα, η στήριξη του ΔΗΚΟ προς τον πρόσωπό του πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένη. Απ’ εκεί και πέρα, δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της δημοτικής συμβούλου και μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Εύης Τσολάκη, ενώ το ενδιαφέρον του εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Αρμεύτης. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Αντρέα Χρίστου, ενώ τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη δεν φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες στήριξης από το ΔΗΚΟ.
Στον Δήμο Λάρνακας, προκύπτει αυξημένο ενδιαφέρον από στελέχη του ΔΗΚΟ που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Στην παρούσα φάση, η Επαρχιακή Επιτροπή του κόμματος αξιολογεί τα ονόματα που βρίσκονται ενώπιον της και από τα οποία ξεχωρίζει αυτό του δημοτικού συμβούλου, Αλέξη Μιχαηλίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως δημόσιο ενδιαφέρον για διεκδίκηση της δημαρχίας της Λάρνακας εξέφρασε και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Κλεάνθους. 
Στον Δήμο Στροβόλου, ως φαβορί να τύχει της στήριξης του ΔΗΚΟ φαντάζει ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος Χρίστος Τσίγκης, ενώ στη διάθεση του κόμματος φέρονται να βρίσκονται οι Μιχάλης Σταυρινίδης(Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης)  και Μιχάλης Δαμιανός(δημοτικός σύμβουλος).
Στον Δήμο Αγλαντζιάς, το ΔΗΚΟ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν ΔΗΚΟϊκού δημάρχου Κώστας Κόρτα, ενώ στον Δήμο Έγκωμης το ΔΗΚΟ εξετάζει δύο πιθανές επιλογές που έχει ενώπιον του. Πρόκειται για έναν ενδιαφερόμενο υποψήφιο προερχόμενο από το ΔΗΚΟ, καθώς και έναν μη κομματικό(σ.σ. δεν πρόκειται για τον Φοίβο Ζαχαριάδη).
Στη Λακατάμια, ενδιαφέρονται ο πρώην δήμαρχος Μάριος Μαρκίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Τσουλούπας, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Χαραλάμπους και ο Μιχαλάκης Αντρέου, ενώ στα Λατσιά ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κακουλής.  
Τέλος σε ό,τι αφορά τον Δήμο Λευκωσίας, για το ΔΗΚΟ τα πράγματα είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρα, καθότι η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη δεν αφήνει κανένα περιθώριο ούτε καν για υπόνοια οποιασδήποτε άλλης συζήτηση ή σκέψη.   
 
 Το σκηνικό στο ΔΗΚΟ όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη-αρχές Οκτωβρίου, οπόταν και θα κληθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος(Εκτελεστικό Γραφείο και Κεντρική Επιτροπή) για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας