Η Λευκωσία δεν ικανοποιεί τους πολίτες της πολιτιστικά

Η ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις έπεσε στη Λευκωσία κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες το 2015 σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για την αστική ζωή, με την πόλη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση από το τέλος στο σχετικό πίνακα.
 
Οι πολίτες ρωτήθηκαν αν σε γενικές γραμμές είναι "ικανοποιημένοι, σχετικά ικανοποιημένοι, σχετικά δυσαρεστημένοι ή καθόλου ικανοποιημένοι με τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις, όπως αίθουσες συναυλιών, θέατρα, μουσεία και βιβλιοθήκες στην πόλη τους στην ΕΕ.
 
Την ερώτηση απάντησαν κάτοικοι από 83 ευρωπαϊκές πόλεις και τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με τα επίπεδα της ικανοποίησης να κυμαίνονται από 34% έως 97%. Παρ `όλα αυτά, στις περισσότερες πρωτεύουσες, οι κάτοικοι είναι γενικά ικανοποιημένοι με τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Η Βιέννη, το Ελσίνκι, η Πράγα και η Στοκχόλμη ήταν οι πρωτεύουσες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης, σε αντίθεση κυρίως με τους  κατοίκους της Βαλέτα, τη μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ όπου λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τις πολιτιστικές τους εγκαταστάσεις.
 
Μεταξύ των πρωτευουσών της ΕΕ το 2015, τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των κατοίκων ήταν πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι με τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις της πόλης τους σε 18 από τις 28 πρωτεύουσες της ΕΕ, με τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης να καταγράφονται στη Βιέννη (97%), το Ελσίνκι (94%), τη Πράγα και τη Στοκχόλμη (και οι δύο 90%), την Κοπεγχάγη (89%), το Ταλίν και το Άμστερνταμ (και οι δύο 88%), το Βερολίνο, τη Ρίγα και το Λουξεμβούργο (παντού 87%). Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το χαμηλότερο ποσοστό του πληθυσμού που είναι ικανοποιημένοι με τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις παρατηρήθηκε στη Βαλέτα (34%), ακολουθούμενη σε απόσταση από τη Λευκωσία (58%), τη Λισσαβώνα (59%), την Αθήνα (62%), τη Μαδρίτη (64%) και τη Ρώμη (65%). Συνολικά, η πλειονότητα των κατοίκων ήταν ικανοποιημένη με τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις σε 27 από τις 28 πρωτεύουσες της ΕΕ.
 
Σε σύγκριση με το 2012, οι μεγαλύτερες θετικές τάσεις μεταξύ 2012 και 2015 παρατηρήθηκαν στην Αθήνα (από ένα ποσοστό ικανοποίησης 54% το 2012 σε 62% το 2015, ή +8 ποσοστιαίες μονάδες), στη Σόφια (+7 π.μ. ), στις Βρυξέλλες και στο Ζάγκρεμπ (και τα δύο + 5 π.μ.). Αντιθέτως, η ικανοποίηση μειώθηκε περισσότερο στην Λευκωσία (-9 π.μ.), τη Μαδρίτη και τη Λιουμπλιάνα (-6 π.μ.), το Άμστερνταμ και το Λονδίνο (-4 π.μ.).
 

Δειτε Επισης

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο