Στήριξη από την Ελλάδα όπως κάνει και η Τουρκία θέλει ο Ακιντζί

Δεν απέφυγε πάλι τις  δηλώσεις που προκαλούν ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί,  ο οποίος ζήτησε από την Ελλάδα να στηρίξει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού όπως κάνει η Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, ο κύριος στόχος της τριμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου είναι να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε πενταμερή διάσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του στα κατεχόμενα, μιλώντας σε φεστιβάλ, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι προτιμά την πραγματοποίηση της πενταμερούς τον ερχόμενο Οκτώβριο.
 
Όπως ανέφερε, όλοι πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης μέχρι το τέλος του 2016, και πρόσθεσε πως οι Τουρκοκύπριοι καταβάλλουν πραγματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Είπε ακόμα ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Τουρκία.
 
Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει τη διαδικασία της επίλυσης του Κυπριακού και να συμβάλει σε αυτήν, όπως πράττει η Τουρκία.
 
 

Δειτε Επισης

Στα χέρια των μελών της Επιτροπής για ΤΑΚΑΤΑ στοιχεία για το τροχαίο του 2023-Πάνω από 90.000 οι ανακλήσεις
Δημοσκόπηση REPORTER: Διπλή μάχη για πρωτιά και τρίτη θέση ενόψει Βουλευτικών-Ανατροπές στο υφιστάμενο σκηνικό
Αρνητική πρωτιά στις καταχωρήσεις υποθέσεων στα Δικαστήρια για την Κύπρο-Μειώθηκε ο χρόνος διεκπαιρέωσης
Η επικίνδυνη αμάθεια που πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία και ο Φειδίας που παθαίνει αλλά δε μαθαίνει
Δημοσκόπηση REPORTER: Ανταγωνίζονται τον κανένα και τη δυσπιστία αντί μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις
Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Τέταρτη σύλληψη 14χρονου για την επίθεση και ληστεία εναντίον ζεύγους σε παραλία στην Πάφο
Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER την Πέμπτη