Ετοιμάζουν νέα κοινή εκδήλωση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία και Οικολόγοι

 Σε άλλη μια κοινή ενέργεια που στοχεύει στην αποστολή πολιτικών μηνυμάτων, καθώς και ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας, προχωρούν κατά πάσα πιθανότητα τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, μετά την κοινή αντικατοχική εκδήλωση που πραγματοποίησαν τον περασμένο Ιούλη με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, τα τέσσερα κόμματα τροχοδρομούν τώρα τη διενέργεια κοινής εκδήλωσης με αφορμή την 1η Οκτωβρίου.
 
Στόχος της κοινής αυτής εκδήλωσης, όπως μας ειπώθηκε από στέλεχος ενός εκ των τεσσάρων κομμάτων, θα είναι η αποστολή του μηνύματος για την αναγκαιότητα διασφάλισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειδικότερα, όπως μας τονίστηκε, στην παρούσα χρονική στιγμή κατά την οποία οι εξελίξεις στο Κυπριακό τρέχουν και η επερχόμενη λύση, όπως εκτιμούν τα τέσσερα κόμματα, δρομολογείται η κατάλυσή της.
 
Υπενθυμίζεται πως κατά την κοινή αντικατοχική εκδήλωση του περασμένου Ιουλίου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών υιοθέτησαν κοινή διακήρυξη για το Κυπριακό, στην οποία ανάμεσα σε άλλα τονίζεται ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να προνοεί ρητά τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι σχέδιο λύσης που οδηγεί σε κατάλυση ή σε αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί παγίδα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
 
Συνεργασία στις Δημοτικές
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την προοπτική συνεργασίας των τεσσάρων κόμματων στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Δεκέμβρη, οι όποιες συζητήσεις και επαφές πραγματοποιούνται, γίνονται μέχρι στιγμής σε επίπεδο τοπικών στελεχών. Πάντως, και παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα τέσσερα κόμματα μιλούν και έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν αποκλείουν συνεργασίες και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, στόχος παραμένει η όσο το δυνατό ευρύτερη μεταξύ τους συνεργασία.   
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»