Στην Κοκκινοτριμιθιά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Κ.Πύργο

Σε καταυλισμό, στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, μεταφέρονται σήμερα οι πρόσφυγες που εντοπίστηκαν χθες στις ακτές της Τηλλυρίας στον Κάτω Πύργο.
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, είπε ότι στις ακτές της Τηλλυρίας στον Κάτω Πύργο εντοπίστηκαν χθες γύρω στο μεσημέρι 55 πρόσφυγες προερχόμενοι από τα παράλια της Τουρκίας.

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, τα μέλη της οποίας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο για την παροχή πρώτων βοηθειών και ειδών άμεσης ανάγκης. Μερικοί από τους πρόσφυγες είχαν τραυματιστεί ελαφριά στα βράχια και έτσι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Κάτω Πύργου για ιατρική περίθαλψη. Κάποιοι είχαν υποστεί ήπιας μορφής αφυδάτωση, αφού όπως εκτιμάται έμειναν για κάποιες ώρες χωρίς νερό», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, από την εξακρίβωση των στοιχείων τους που ακολούθησε στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου, όπου και μεταφέρθηκαν αρχικά, προέκυψε πως πρόκειται για 39 άνδρες, 13 ανήλικους (κάτω των 18) και 3 γυναίκες.

 


Οι μετανάστες διανυκτέρευσαν στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου. Η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο ανέλαβαν την ετοιμασία του χώρου φιλοξενίας και φρόντισαν για τη διατροφή τους.

Σήμερα οι μετανάστες θα μεταφερθούν στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, όπου με μέριμνα της Πολιτικής Άμυνας, η οποία είχε ενεργοποιήσει για τον σκοπό αυτό αριθμό εθελοντών της, έχει αναπτυχθεί καταυλισμός, για την προσωρινή τους φιλοξενία και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.
 
Χειροπέδες σε 9 πρόσωπα
Στο μεταξύ, στη σύλληψη εννέα προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με την άφιξη μεταναστών .
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά μέλη του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου προχώρησαν χθες στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και λαθρεμπόριο μεταναστών.
 
Τα πιο πάνω πρόσωπα εντοπίστηκαν γύρω στις 7.30 χθες το πρωί από μέλη της Λιμενικής και της Ναυτικής Αστυνομίας να επιβαίνουν σε δύο οχήματα στην περιοχή «ΜΑΝΣΟΥΡΑ» της επαρχίας Λευκωσίας.
 
Η παρουσία τους στην περιοχή θεωρήθηκε ύποπτη και οδηγήθηκαν αρχικά στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου για περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους.
 
Κατά τον έλεγχο δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους, ωστόσο δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την παρουσία τους στην πιο πάνω περιοχή.
 
Ακολούθως, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους μετανάστες που κατέφθασαν αργότερα βρίσκονταν και μέλη των οικογενειών δύο εκ των πιο πάνω συλληφθέντων.
Εν τω μεταξύ, από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι τέσσερις άνδρες από τους αλλοδαπούς που έφθασαν στον Κ.Πύργο  είναι απαγορευμένοι μετανάστες και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.

Επίσης, με δικαστικό ένταλμα συνελήφθη ένας από τους μετανάστες που βρίσκεται στη λίστα των απαγορευμένων μεταναστών, και διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ο χειριστής της βάρκας.

ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»