Ν. Αναστασιάδης: Εν μέρει προς την ίδια κατεύθυνση και στα δύσκολα κεφάλαια

  Εμφανώς δυσαρεστημένος για τις διαρροές που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 
Σε δηλώσεις του έπειτα και από τη νέα συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως όσοι προβαίνουν σε διαρροές προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη διαπραγματευτική διαδικασία, δημιουργώντας ζημιά πρώτα στον εαυτό τους. Στο πλαίσιο αυτό, άφησε να νοηθεί πως γνωρίζει ποιος προέβη στη συγκεκριμένη διαρροή, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει ως προς τους χειρισμούς στους οποίους θα προβεί.   
Παράλληλα, ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον Πόλυ Πολυβίου, για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες λέχθηκε και γράφτηκε πως παραιτήθηκε από την διαπραγματευτική ομάδα.
Επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για εν μέρει κοινή κατεύθυνση στην οποία κινούνται με τον Μουσταφά Ακιντζί στα δύσκολα κεφάλαια του Κυπριακού, όπως είναι αυτό των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ενώ τόνισε εκ νέου πως αυτό που θα εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου δεν θα είναι κοινό ανακοινωθέν, δεν θα είναι ανακοίνωση μερικής συμφωνίας, αλλά δελτίο Τύπου στο οποίο θα καταγράφεται η μέχρι στιγμής εξέλιξη των συνομιλιών και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.      
 Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση με τον Τ/κ ηγέτη, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι αυτή περιστράφηκε στην εφαρμογή της λύσης και πρόσθεσε ότι με βάση τις προτάσεις των δύο πλευρών έγινε εκτεταμένη και γόνιμη συζήτηση. Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συζήτησης, παρέπεμψε στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο υπήρξε σήμερα συναντίληψη ή ευθυγράμμιση των απόψεων με τον κ. Ακιντζί, απάντησε «υπήρξαν βεβαίως, όπως και υπάρχουν ακόμα κάποιες διαφορές που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων».
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»