Βρήκαν εννέα σκελετούς στην κατεχόμενη Μόρφου

Εννέα σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε αγνοούμενους, εντοπίστηκαν σε μικρούς πρόχειρους χώρους ταφής στη Μόρφου, στη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών της ΔΕΑ, σύμφωνα με τον Ε/κ εκπρόσωπο στη ΔΕΑ, Νέστορα Νέστορος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Νέστορας Νέστορος είπε πως οι μικροί χώροι ταφής βρέθηκαν σε έναν κοινό οριοθετημένο χώρο όπου θα γίνουν ανασκαφές σε τρία συνολικά σημεία, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι ανασκαφικές εργασίες διεξάγονται στο πρώτο σημείο.

«Η ανασκαφή στη Μόρφου ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και στο συγκεκριμένο χώρο θα ανασκαφούν συνολικά τρία σημεία. Βρισκόμαστε ήδη στον πρώτο χώρο και έχουν εντοπιστεί μικροί χώροι ταφής» ανέφερε ο κ. Νέστορος, διευκρινίζοντας πως «δεν υπήρξε μαζική ταφή» και πως πρόκειται για πρόχειρες ταφές.

Πρόσθεσε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή έχουν εντοπιστεί εννέα ανατομικοί σκελετοί.

«Πρόκειται για πρόχειρες ταφές, που υποδηλώνει ότι είναι άνθρωποι που αναζητούμε», είπε ο κ. Νέστορος. Σημείωσε πως από τα πρώτα ευρήματα φαίνεται ότι πρόκειται για οκτώ ανθρώπους, μέσης ηλικίας και άνω, και ένα νεαρό άτομο.

«Ως γραφείο Ελληνοκύπριου εκπροσώπου έχουμε πάρει μάρτυρες, οι οποίοι δεν γνώριζαν την ταυτότητα εκείνων που έχουν θαφτεί. Μας υπόδειξαν χώρους, μας είπαν ότι έγιναν ταφές, αλλά δεν ήταν σε θέση να μας πουν ούτε την ηλικία, ούτε την ιδιότητα», όπως ανέφερε.

Είπε στη συνέχεια πως συνεχίζεται η προσπάθεια για να εντοπιστούν, αν υπάρχουν, κι άλλοι μάρτυρες.

Ανέφερε ακόμα ότι η ανασκαφική προσπάθεια θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό γιατί υπάρχουν άλλα δύο σημεία, προσθέτοντας πως σε όλες τις ανασκαφές «προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο σύντομοι μπορούμε γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε σε επόμενα σημεία, γιατί έχουμε πάρα πολλά σημεία που περιμένουν να ανασκαφούν».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε κόμβους και αυτοκινητόδρομους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Στεγάστηκαν μέσω της Πολιτικής Άμυνας 160 άτομα-Μεταφέρθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας
Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος, σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές