Σκόπελος η Λευκωσία, πρόσθετος πονοκέφαλος η Λεμεσός για το ΑΚΕΛ

  Σε μεγάλο σκόπελο στην πορεία του ΑΚΕΛ προς τις δημοτικές εκλογές φαίνεται ότι εξελίσσονται δύο από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, αυτός της Λευκωσίας και εκείνος της Λεμεσού, δεδομένου ότι στη συμπρωτεύουσα δεν θα επαναδιεκδικήσει οριστικά ο νυν ΑΚΕΛικός δήμαρχος, Ανδρέας Χρίστου. 
Στο ΑΚΕΛ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία διαβουλεύσεων και ζυμώσεων, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με άλλα κόμματα(σ.σ. τοπικά), με τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από πιθανά προς στήριξη ονόματα υποψήφιων δημαρχών. Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες συνεργασίες, το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Συμμαχία Πολιτών και την ΕΔΕΚ, ενώ ανοικτή γραμμή επικοινωνίας σε επίπεδο τοπικών στελεχών διατηρείται και με το ΔΗΚΟ.
Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, στόχος του ΑΚΕΛ είναι όπως το σκηνικό γύρω από τις όποιες συνεργασίες καταστεί εφικτό να συναφθούν, αλλά και γενικότερα αναφορικά με τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει, ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές Οκτωβρίου.
Στην Εζεκίας Παπαϊωάννου, αναγνωρίζουν και δεν αποκρύβουν το γεγονός πως για το κόμμα τους τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα στο Δήμο Λευκωσίας, όπου η υποψηφιότητα Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και η δεδομένη στήριξη της οποίας θα τύχει από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ-ενδεχομένως και από άλλες πολιτικές δυνάμεις- δεν αφήνουν ουσιαστικό πρόσφορο έδαφος διεκδίκησής της από το ΑΚΕΛ. Συναφώς, ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα στήριξης του κ. Γιωρκάτζη από το ΑΚΕΛ, αλλά την ίδια ώρα και ότι δεν πρόκειται να δώσουν την μάχη της πρωτεύουσας απλώς και μόνο για την τιμή των όπλων. Έτσι, αφήνεται να νοηθεί πως δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο το ΑΚΕΛ να μην διεκδικήσει τη δημαρχία της Λευκωσίας.
Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό, η διαφαινόμενη απόφαση του Ανδρέα Χρίστου να μην επαναδιεκδικήσει, έρχεται να αποτελέσει έναν τεράστιο ανεπιθύμητο πρόσθετο πονοκέφαλο για την ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία ουσιαστικά χάνει έναν υποψήφιο στον οποίο θα μπορούσε να επενδύσει και επένδυε σαν σίγουρο άλογο στην κούρσα των δημοτικών εκλογών. Σίγουρο πάντως είναι πως σε περίπτωση που ο κ. Χρίστου επιμείνει στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, η Εζεκίας Παπαϊωάννου δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Άλλωστε, ο Δήμος της Λεμεσού έχει για το ΑΚΕΛ ιδιαίτερη πολιτική χροιά και συνεπώς δεν θα ήθελε με τίποτα ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αποτυχία για το κόμμα.
Ξεχωριστής πολιτικής χροιάς είναι για το ΑΚΕΛ και ο Δήμος Λάρνακας, όπου όμως τα δεδομένα για το κόμμα της Αριστεράς είναι πολύ πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Και αυτό, καθώς την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της πόλης τρέχει ήδη εδώ και καιρό το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέας Βύρας. Ενώ σε ό,τι αφορά την Πάφο, το ΑΚΕΛ φαίνεται να την εντάσσει στη σειρά των Δήμων που είναι έτοιμο να στηρίξει υποψήφιο από άλλον κομματικό χώρο. Με την βασική υποσημείωση βεβαίως πως αυτό, όπως και σε άλλους Δήμους, δεν θα γίνει-αν θα γίνει- με το… αζημίωτο.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»