Τελειώνουν τον Νίκο Κατσουρίδη στο ΑΚΕΛ

  Τον φάκελο Νίκος Κατσουρίδης ανοίγουν ξανά στο ΑΚΕΛ εντός του Σεπτέμβρη, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στην πρόβλεψη ότι με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του κόμματος, που εδώ και καιρό αποτελεί ουσιαστικά ξένο σώμα για την Εζεκίας Παπαϊωάννου, πολύ δύσκολα-μάλλον απίθανο φαντάζει-θα υπάρξει αποκατάσταση σχέσεων. 
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2015 επιβλήθηκε στον κ. Κατσουρίδη από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ η ποινή της επ’ αόριστον αποβολής από το κόμμα, καθότι από την Επιτροπή Ελέγχου του ΑΚΕΛ, η οποία διενέργησε έρευνα και εξέδωσε σχετικό πόρισμα, του καταλογίστηκαν λάθη και παραλείψεις αναφορικά με το περιβόητο σκάνδαλο της Δρομολοξιάς. Έκτοτε οι σχέσεις ηγεσίας ΑΚΕΛ-Νίκου Κατσουρίδη, που ήταν ούτως ή άλλως ψυχροπολεμικές, μετατράπηκαν σε σχέσεις οργής, και με το γυαλί όχι απλώς να έχει ραγίσει, αλλά να έχει θρυμματιστεί.
Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE αναφέρουν πως η περίπτωση Νίκου Κατσουρίδη, τουτέστιν επαναξιολόγηση της ποινής που του επεβλήθη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, θα απασχολήσει εντός του Σεπτέμβρη τα καθοδηγητικά σώματα του ΑΚΕΛ και εν συνεχεία την Κεντρική Επιτροπή. Όπως έχει προαναφερθεί, θεωρείται κάτι περισσότερο από απίθανο να υπάρξει απόφαση αποκατάστασης του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, αντιθέτως, είτε θα επαναβεβαιωθεί η επ’ αόριστον αναβολή είτε-δεν αποκλείεται-να υπάρξει διαγραφή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον απολογισμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου(σ.σ. μιλώντας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής στις 9 Ιουλίου) , ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού προέβη σε αναφορές που ξεκάθαρα φωτογράφιζαν τον Νίκο Κατσουρίδη για επίδειξη αντικομματικών συμπεριφορών.  «Υπήρξαν και στελέχη ή μέλη του κόμματος που βρέθηκαν σε άλλα ψηφοδέλτια. Αυτοί αυτομάτως έθεσαν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Υπήρξαν και άλλοι που υπηρέτησαν σε ανώτατα Σώματα και στις εκλογές πολέμησαν με σφοδρότητα το Κόμμα.  Αυτοί δεν μας αφήνουν επιλογή παρά να συζητήσουμε στα αρμόδια κομματικά όργανα την περίπτωση τους. Για όλα αυτά θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τι θα πράξουμε», τόνιζε με νόημα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής ο Άντρος Κυπριανού.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας-Κερύνειας του ΑΚΕΛ, προχώρησε στη διαγραφή της Ανδρούλλας Γκιούρωφ.
Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κυπριανού ανέφερε τα εξής: «Καθημερινά αναλώνεται σε βρισιές και χαρακτηρισμούς ενάντια στο ΑΚΕΛ και ενάντια στην ηγεσία του. Αμφισβητεί πολιτικές θέσεις που διατυπώνει το ΑΚΕΛ με ένα τρόπο, ο οποίος κρίθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή στην οποία ανήκει κομματικά, ότι δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί ένα μέλος του κόμματος». Σημειώνεται πως εκτός ΑΚΕΛ βρέθηκε μετεκλογικά και ο Ανδρέας Φάντης, καθότι στις βουλευτικές εκλογές κατήλθε ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.  
 
Πάει για Προεδρικές…
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά στον Νίκο Κατσουρίδη, στο ΑΚΕΛ γίνονται δέχτες πληροφοριών που τον θέλουν να κάνει παιχνίδι με τον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών του 2018, ράβοντας κοστούμι υποψήφιου Προέδρου. «Σαφώς και δεν τίθεται θέμα στήριξης μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας του από το ΑΚΕΛ», τόνισε εμφαντικά στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κόμματος.   

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας