«Ττοππούζι» για τον Ττοπουζή στην ΕΔΕΚ

  Δεν λένε να καταλαγιάσουν τα πνεύματα στην ΕΔΕΚ, με την εσωστρέφεια εντός του Κινήματος να υποβόσκει και τους εσωκομματικούς τριγμούς να μην έχουν τέλος. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ενδεικτικό της κατάστασης της ΕΔΕΚ, είναι η αποχώρηση-πυροβολώντας- του δημοτικού συμβούλου Λεμεσού Πρόδρομου Ττοπουζή από τη δημοτική ομάδα του κόμματος.  
Συγκεκριμένα, με σημερινή επιστολή του προς το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ ο Πρόδρομος Ττοπουζής ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά της ηγεσίας του Κινήματος. Ο κ. Ττοπουζής κατηγορεί την ηγεσία της ΕΔΕΚ πως με τις ενέργειες και τις συμπεριφορές της έχει παρεκκλίνει από τις ιδέες και τις ιδρυτικές αρχές του κόμματος και του σοσιαλισμού, οδηγώντας το κόμμα σε διχασμό και περιθωριοποίηση. «Μοναδικό ενδιαφέρον σας», υποστηρίζει ο κ. Ττοπουζής, «φαίνεται να είναι η εκδίωξη όσων διαφωνούμε με τις πρακτικές και τις επιλογές σας».
 
«Να επιστρέψεις την έδρα»
Άμεση και ιδιαιτέρως σκληρή υπήρξε η αντίδραση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι λόγοι τους οποίους επικαλείται στην επιστολή αποχώρησής του ο κ. Ττοπουζής, καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, ανακοινώνει πως «προς αποκατάσταση της αλήθειας ο κ. Πρόδρομος Ττοπουζής παραπέμπεται ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 8/9/16 για αντικομματική και αντιδεοντολογική δραστηριότητα». Η ΕΔΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα και την απαντητική επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Χρυσού Τουλούπη προς τον Πρόδρομο Ττοπουζή, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
 
Η απαντητική επιστολή  
Συναγωνιστή,
Αναφέρομαι στην επιστολή σας ημερομηνίας 6/9/2016 και σας πληροφορώ ότι την έχω αποστείλει στον Πρόεδρο την Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού για να τροχιοδρομήσει τις ενδεικνυόμενες ενέργειες στο Δήμο Λεμεσού.
2. Με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες σας, στη Δημοτική Ομάδα της ΕΔΕΚ Λεμεσού και παρακαλώ πως λόγοι πολιτικής ηθικής επιβάλλουν την επιστροφή της έδρας που καταβάλατε με τον συνδυασμό της ΕΔΕΚ Λεμεσού.
3. Επίσης σας υπενθυμίζω ότι την Πέμπτη 8/9/16 στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα συζητηθεί θέμα αντικομματικής και αντιδεοντολογικής δραστηριότητας σας και η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή για να αντικρούσετε τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς εναντίον σας.
Σας ευχαριστώ και είμαι πάντοτε στη διάθεση σας.
 
Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
Χρυσός Τουλούπης
Γραμματέας Κ.Ε Κ.Σ. ΕΔΕΚ
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»