Η δημόσια υγεία έχει εξαντλήσει προ καιρού τα όριά της

Ο τομέας της δημόσιας υγείας και οι δομές της έχουν εξαντλήσει προ καιρού τα όρια τους και χρειάζεται μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ο τομέας της υγείας είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας και οι υφιστάμενες δομές του έχουν ξεπεράσει τα όρια τους εδώ και αρκετό καιρό.
 
Αυτός που την πληρώνει δυστυχώς, σημείωσε, είναι ο Κύπριος ασθενής, ο οποίος απαιτεί άμεσες λύσεις γιατί δικαιούται και του αξίζει μια γρήγορη και ποιοτική θεραπεία.
 
“Δεν μπορούμε όμως να το πετύχουμε αυτό αν δεν λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο όσο αφορά τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζομένους, αλλά και την σχέση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της οικονομίας”, πρόσθεσε.
 
Σε άλλες χώρες του κόσμου, συνέχισε, το φυσιολογικό είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες είναι πρώτη προτεραιότητα τους η εξασφάλιση δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα γιατί έχουμε οικονομίες που λειτουργούν και δομές που παράγουν αξιοπρεπείς και σωστά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο κανόνας παγκόσμια, τόνισε.
 
Στην Κύπρο, στον ιδιωτικό τομέα για χρόνια, σημείωσε, οι απολαβές ή οι συνθήκες εργασίας δεν ήταν στο επίπεδο των θέσεων στο δημόσιο. “Και παρατηρούμε σε κάποιους τομείς να αναστρέφονται τα δεδομένα. Είναι κάτι που πρέπει να τύχει μιας σοβαρής ανάλυσης και προβληματισμού και πρέπει όλα αυτά να ληφθούν υπόψη και στις προσεγγίσεις μας για την αναγκαιότητα της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας”, συμπλήρωσε.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»