Π. Παπαγεωργίου: Σιχαμένος ο Ορφανίδης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ  και πρώην μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, Πάμπος Παπαγεωργίου, μετά τις σημερινές αναφορές του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη , στην Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Θεσμών, περί προσπάθειας του κ. Παπαγεωργίου να στηρίξει τον Ανδρέα Βγενόπουλο, κατά την τότε προσπάθειά του για αύξηση της συμμετοχής της MIG στη Μαρφίν Λαϊκή.
 
Ο κ. Ορφανίδης άφησε αιχμές εναντίον της τότε Κυβέρνησης Χριστόφια, κατηγορώντας την ότι έκανε πλάτες στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Όπως ισχυρίστηκε ο πρώην Διοικητής,  μετά την τότε αρνητική απάντηση του στο αίτημα Βγενόπουλου, δέχθηκε έντονη παρατήρηση από τον κ. Πάμπο Παπαγεωργίου. «Λίγες μόνο ώρες μετά τη λήψη της απόφασή μου, την οποία γνώριζαν μόλις τέσσερα άτομα,  είχα συνάντηση με το νεοδιορισθέν μέλος της Κεντρικής Τράπεζας, Πάμπο Παπαγεωργίου, ο οποίος μου έκανε σφοδρή παρατήρηση επειδή απέρριψα την αίτηση Βγενόπουλου», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανίδης.
 
Παπαγεωργίου: «Σιχαμένος ο Ορφανίδης»
Η απάντηση του Πάμπου Παπαγεωργίου ήρθε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. “Πιο σιχαμένο άνθρωπο από τον Ορφανίδη μάλλον δεν έχω γνωρίσει”, ήταν η σκληρή και έντονη αναφορά του προς το πρόσωπο του πρώην Διοικητή. «Έκανε αναφορά σε συνάντηση μαζί μου σε μπυραρία,  συνάντηση που ο ίδιος είχε ζητήσει, για να στήσει παραμύθι ότι έκανα πλάτες στο Βγενόπουλο», ισχυρίστηκε ο κ. Παπαγεωργίου . Για την ιστορία, πρόσθεσε, «εκείνο που του είπα είναι ότι όφειλε να φέρει το θέμα στο ΔΣ, επειδή θέματα μετοχικής δομής των τραπεζών ήταν εξουσία του Συμβουλίου και όχι μόνο δική του», ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ.  Αντιστρέφοντας τα πυρά, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί επισταμένα με τον κ. Ορφανίδη, «εξάλλου μιλούν από μόνα τους τα αποτελέσματα της προβληματικής του θητείας».

 

Ο  κ. Παπαγεωργίου δημοσίευσε επίσης παλαιότερο ρεπορτάζ ιστοσελίδας, σε σχέση  με καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος του κ. Ορφανίδη για δυσφήμιση κατά του πρώην μέλους του ΔΣ της ΚΤ Νίκου Κωνσταντίνου.  Βάσει της απόφασης, ο κ. Ορφανίδης κλήθηκε να  καταβάλει αποζημίωση  ύψους €30χιλ ευρώ στον κ.  Κωνσταντίνου για δηλώσεις του, οι οποίες προσέβαλλαν το ήθος, το πρόσωπο, το επαγγελματικό του κύρος, την ηθική ακεραιότητα και την αμεροληψία του ως επαγγελματία και μέλους του ΔΣ της ΚΤ.  Το πρώην μέλος της ΚΤ, υποστήριξε πως ο πρώην διοικητής, επέμεινε πως ο ίδιος μαζί με άλλο πρόσωπο εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και σκοπούς και ότι προσπάθησε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την εξυπηρέτηση του Αντρέα Βγενόπουλου από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ.
 
Εμπλέκει Χριστόφια και Σταυράκη
Ο Αθανάσιος Ορφανίδης έκανε ξεκάθαρα λόγο για επιρροή του Ανδρέα Βγενόπουλου στους τότε κυβερνητικούς κύκλους. Την οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της MIG προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξει την αρνητική απόφαση Ορφανίδη στο αίτημα του για αύξηση της συμμετοχής της MIG στη Μαρφίν Λαϊκή. «Αποφάσισα να απορρίψω την αίτηση, αλλά μου έκανε εντύπωση το ότι ο κ. βγενόπουλος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κάποια επιρροή που είχε για να αλλάξει η απόφαση. Τρεις μέρες μετά τη λήψη της απόφασης, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον τότε υπουργό Οικονομιών, Χαρίλαο Σταυράκη, ο οποίος μου ζήτησε να αλλάξω την απόφαση μου, ενώ λίγο αργότερα μου  διαμηνύθηκε ότι ήθελε να μου μιλήσει ο τότε ΠτΔ, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τότε δεν βρισκόταν καν στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία και διέκοψε το πρόγραμμά του για να με πάρει τηλέφωνο γι’ αυτό το θέμα. Αφού ξεκαθάρισα στον ΠτΔ ότι δεν θα αλλάξω γνώμη, ο κ. Βγενόπουλος απέσυρε το αίτημα του", κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.
 
Σε άλλο σημείο της μακροσκελούς ομιλίας του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Θεσμών, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε με νόημα πως δεν ήταν εκείνος που έφερε τον Βγενόπουλο στην Κύπρο ούτε ήταν εκείνος που του έκανε πλάτες. «Άλλοι έστρωναν κόκκινα χαλιά στον Ανδρέα Βγενόπουλο», ανέφερε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»