Άγριο ξύλο μεταξύ ανήλικων μεταναστών στη Λέσβο

Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στο hot spot της Μόριας, στην Λέσβο ανάμεσα σε εθνικές ομάδες μεταναστών και προσφύγων.
 
Ο πολύμηνος εγκλεισμός περίπου 3,5 χιλιάδων ανθρώπων σε υποδομές που «δεν σηκώνουν» περισσότερους από 2000, εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, με κακής ποιότητας, όπως καταγγέλλεται, φαγητό και χωρίς οι περισσότεροι να έχουν χρήματα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη εθνικιστικών διαφορών αλλά και εγκληματικότητας.
  
Όλα ξεκίνησαν, περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, από τον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων.
 
Όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες όπως οι Ιρακινοί. Κατά τις συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος - κοντέινερ, τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου 40 διέφυγαν στα γύρω κτήματα ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης και η Αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει. Σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνει και η καταγραφή, ώστε να φανεί πόσα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του hot spot.
 
Μετά τις συγκρούσεις, ανάμεσα σε ανήλικους κρατούμενους, αυτές επεκτάθηκαν και στους άλλους χώρους του hot spot. Οι οικογένειες διέφευγαν με τους άνδρες να αμύνονται στις επιθέσεις άλλων ανδρών. Πολλοί τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ δύο από αυτούς τους τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε.
 
Πηγή: lesvosnews,
protothema
 

Δειτε Επισης

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Ο ένας δεν ενημέρωσε, ο άλλος δεν άκουσε, ο τρίτος δεν είδε και ο τέταρτος δεν ήταν αρμοδιότητά του...
Δεν τους παίρνει να αστοχήσουν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Αμφιβολίες για την εφαρμοστικότητα
Οι διαδικασίες express για Πελετίε και οι πέντε μήνες αναμονής για Μαλέκο-Παρόμοιες υποθέσεις, διαφορετικοί χειρισμοί
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Τουλάχιστον 38 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»