Θεοχάρους:  Χαρακτηρίζονται από μυστικοπάθεια οι κινήσεις της Κυβέρνησης στο κυπριακό

Οι κινήσεις της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντια από μυστικοπάθεια υποστήριξε η Ελένη Θεοχάρους στο περιθώριο των δηλώσεών της μετά από συνάντηση που είχε με την ΠΑΣΥΝΟ.

Η κ. Θεοχάρους αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για βελτίωση του σχεδίου Ανάν, είπε πως “εμείς διαβλέπουμε τη μυστικοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζει τις όλες κινήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των διαπραγματευτών, της αισιοδοξίας η οποία εκπέμπεται χωρίς να δικαιολογείται λόγω του ότι η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να παρουσιάζει υπερφίαλες θέσεις, μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, και να έχει κόκκινες γραμμές που σίγουρα παραβιάζουν τις δικές μας ελάχιστες αντιστάσεις”.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέχισε, έχει φυσικά βάσει του Συντάγματος την πλήρη αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή των συνομιλιών αλλά έχει και την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα, το οποίο θα προκύψει.
 
Και την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, να βλέπουμε μια προσπάθεια ωραιοποίησης του αποτελέσματος, μια προσπάθεια να πασπαλίζεται με χρυσόσκονη ένα πάρα πολύ κακό αποτέλεσμα και είχαμε ήδη προβλέψει και είχαμε βγάλει σχετική ανακοίνωση ότι οι όποιες υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς θα εμφανιστούν ως θρίαμβος, θα εμφανιστούν ως νίκη τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
 
Στη συνέχεια η κ. Θεοχάρους, είπε πως “μίλησε ο Πρόεδρος για Σύμφωνο Φιλίας με την Τουρκία (σε συνέντευξη στην εφημερίδα 'Πολίτης'). Η δήλωση του στο παρελθόν ότι θα είναι ο πλέον ισχυρός υποστηρικτής της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει. Και έχει περιοριστεί στη διαδικασία της σύναψης ενός Συμφώνου Φιλίας μεταξύ της Τουρκίας και της Κύπρου.
Το Σύμφωνο Φιλίας όμως με την Ελλάδα, συνέχισε, δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να προχωρήσει όταν είναι casus belli η ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, όταν έχει καταρρεύσει το σύστημα ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω ακριβώς του casus belli που έχει επιβάλει η Τουρκία, όταν το Καστελόριζο αποτελεί σημείο αιχμής και όξυνσης στην προσπάθεια καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας, κι όταν οι υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών είναι καθημερινές και δεν περνά μέρα όπου οι Έλληνες ευρωβουλευτές να μην καταγγέλλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την παραβίαση του εναερίου χώρου και την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Παρενόχληση σκάφους ROYAL FLASH

Η κ. Θεοχάρους είπε πως έχει καταγγείλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιστολή αλλά και με ερώτηση την παράνομη ενέργεια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να παρενοχλήσει το κυπριακό σκάφος ROYAL FLASH που διεξήγαγε έρευνες εντός του πεδίου κοιτασμάτων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 21, 25 και 26 Αυγούστου.
  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»